Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Krämig lövbiffspasta med svamp, pinjenötter och rödbetschips

Pasta + svamp + grädde = sant. I denna krämiga pastarätt får lövbiffen sällskap med vitlök, nystekt svamp, rosmarin och muskot. Vi toppar med nyriven parmesan, rostade pinjenötter samt krispiga och söta rödbetschips som ger en extra  textur och smakdimension. I glaset bjuder vi på ett härligt rödvin av druvan pinot noir som ju är bästa vän med svamp!

Vintips till receptet
89 kr

Ingredienser

400 g tagliatelle

Pastasåsen
400 g lövbiff (gärna ekokött)
1 gul lök eller 2 st bananschallotten
1 vitlökskyfta
3 dl grädde
1 dl rödvin
1-2 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
1 kvist färsk rosmarin
knappt 1 kryddmått nyriven muskotnöt
smör och olivolja att steka i
salt
nymald svartpeppar

Svampen
250 g kastanjechampinjoner
1 vitlöksklyfta
1 dl färsk hackad persilja
smör att steka i
salt

Tillbehör
rostade pinjenötter
parmesanost
rödbetschips
(ruccola)

Gör så här

1. Rosta pinjenötter i en het och torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns.

2. Skiva svamp och hacka vitlöken fint. Hacka persilja och ställ åt sidan.

3. Hacka lök och skiva köttet i strimlor. Finhacka rosmarinen.

4. Koka upp pastavatten.

5. Bryn köttet snabbt på hög värme i en blandning av smör och olivolja tills det har fått lite färg. Sänk värmen och tillsätt lök och vitlök som får steka med till dess att de mjuknat lite. Häll i grädde, rödvin, oxfond, soja och muskotnöt och låt koka ihop på medelhög värme under cirka 10-15 minuter.

6. Under tiden såsen kokar, stek svampen i torr panna med lite salt. Svampen brukar vätska av sig en hel del, häll då gärna av denna vätska i pastasåsen. Tillsätt sedan vitlök och smör som får steka med. När svampen nästan är klar, tillsätt finhackad persilja.

7. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Vill man ha den al dente brukar det vara lagom att låta den koka en minut mindre än vad det står på paketet.

8. Smaka av pastasåsen medan pastan kokar och tillsätt eventuellt mer salt, nymald svartpeppar eller lite mer oxfond.

9. Riv parmesanost och krossa rödbetschipsen lätt genom att klämma på chipspåsen.

10. Servera direkt när pastan är klar! Lägg upp pastan i halvdjupa skålar och skeda över den krämiga lövbiffssåsen. Toppa med den vitlöksstekta svampen, nyriven parmesan, rostade pinjenötter och krossade rödbetschips. Vill man ha något grönt till passar ruccola bra till denna rätt.

Recept & foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.