Sofia y Sebastiàn Rosé
99 kr
Nu lanseras Rosé Is Best Enjoyed With Friends, ett ljust, krispigt och fräscht rosévin från södra Frankrike.
Den här vackra tomatgaletten med ostkräm och färsk basilika är både riktigt god och perfekt att ha som picknickmat då den lätt kan förberedas dagen innan. Servera gärna en grönsallad med vinägrett och bröd till. Till den här galetten rekommenderar vi ett fruktigt rosé som kan möta syran i tomaterna och som hjälper till att bryta igenom ostkrämen.
2 dl fullkornsmjöl av dinkel, alt grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
150 g smör
1 ägg
2 msk kallt vatten
1 ½ dl finriven lagrad ost
½ tsk salt
Till servering
600 g blandade tomater
250 g ricotta
2 dl crème fraiche
2 dl finriven lagrad ost
riven parmesanost
2 tsk torkad basilika (alt 2 msk hackad färsk)
flingsalt och nymald svartpeppar
Dekoration
färsk basilika
Grönsallad med enkel vinägrett
1 påse salladsblandning, ca 70 g
1 tsk balsamico
½ tsk honung
1 dl olivolja
½ krm salt
1. Sätt ugnen på 200°/175° varmluft.
2. Kör mjölsorterna med smöret i en matberedare till en smulig deg.
3. Tillsätt ägget och späd med vattnet och kör lite till så du har en smidig deg.
4. Kavla ut den till en oval form på ett bakplåtspapper och vik upp en kant runtom.
5. Grädda ca 20-25 minuter tills den är gyllene. Låt den kallna helt.
6. Vispa ihop ricotta med crème fraiche och rör i riven ost och torkad basilika. Salta och peppra efter smak och kyl gärna ricottakrämen ca 30 minuter.
7. Skiva tomaterna.
8. Bred ut ricottakrämen på galetten och arrangera tomaterna ovanpå precis innan servering. Strö på flingsalt och nymald svartpeppar och färsk basilika.
9. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och ta med i burk och blanda med salladen på plats.
99 kr
Nu lanseras Rosé Is Best Enjoyed With Friends, ett ljust, krispigt och fräscht rosévin från södra Frankrike.
Krispig botten toppad med krämig burrata och frisk gremolata. Lätt att baka – svår att motstå!