Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ugnsgratinerade färska fikon med getostkräm och honung

Otroligt gott recept som riktigt smälter i munnen. Servera som förrätt, som ett tillbehör till din charkbricka eller till det stundande glöggminglet. I glaset rekommenderar vi ett friskt och fruktigt bubbel som harmoniserar med den syrliga osten och flirtar med frikonköttets söta ton.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4-6 personer

4 st färska fikon
50 gram getost
100 gram färskost
En nypa torkad timjan
Salt & nymald svartpeppar
4–5 st pistagenötter
Honung

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175°C. Skär ett kryss i toppen på varje fikon, men inte hela vägen ner, de ska hålla ihop i botten. Placera dem i en ugnsfast form.

2. Blanda getost, färskost och timjan i en skål till en slät kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

3. Fördela getostkrämen i mitten av varje fikon. Ringla över lite honung och gratinera i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills osten fått lite färg och fikonen är varma och mjuka.

4. Toppa med grovhackade pistagenötter, lite hackade myntablad och ev lite mer honung innan du serverar dem tillsammans med skivor av surdegsbaguette.

Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
3 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Petite Belle Sparkling Brut

Petite Belle Sparkling Brut

99 kr

Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept