Petite Belle Sparkling Brut
99 kr
Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.
Otroligt gott recept som riktigt smälter i munnen. Servera som förrätt, som ett tillbehör till din charkbricka eller till det stundande glöggminglet. I glaset rekommenderar vi ett friskt och fruktigt bubbel som harmoniserar med den syrliga osten och flirtar med frikonköttets söta ton.








4-6 personer
4 st färska fikon
50 gram getost
100 gram färskost
En nypa torkad timjan
Salt & nymald svartpeppar
4–5 st pistagenötter
Honung
1. Sätt ugnen på 175°C. Skär ett kryss i toppen på varje fikon, men inte hela vägen ner, de ska hålla ihop i botten. Placera dem i en ugnsfast form.
2. Blanda getost, färskost och timjan i en skål till en slät kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
3. Fördela getostkrämen i mitten av varje fikon. Ringla över lite honung och gratinera i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills osten fått lite färg och fikonen är varma och mjuka.
4. Toppa med grovhackade pistagenötter, lite hackade myntablad och ev lite mer honung innan du serverar dem tillsammans med skivor av surdegsbaguette.
99 kr
Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.
Kan du tänka dig en festligare start på middagen än ett ostron som är en drink?