Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vegansk citron- och mandelkaka

Få saker passar så bra ihop som syrlig citrus och en varm sommardag. Servera denna som efterrätt en ljummen sommarkväll eller som fika en gassande sommardag. Kakan går också bra att frysa in för senare fikastunder. Att blanda upp vetemjölet med mandelmjöl ger kakan extra saftighet och karaktär. Hoppa inte över flingsaltet, lite sälta mår de flesta kakor bra av!

Vintips till receptet
89 kr

Ingredienser

2 dl strösocker
3 msk sojayoghurt
2 ½ dl rumstempererat margarin
3 dl vetemjöl
1 msk potatisstärkelse
2 dl mandelmjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 msk citronzest
1 msk citronsaft
1 vaniljstång, endast inkråmet
1/2 citron, skuren i tunna skivor
ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°c.

2. Blanda sojayoghurt, margarin tillsammans med strösockret i en stor skål tills sockret har löst upp sig och smeten är fluffig.

3. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål.

4. Häll ner den blöta blandningen i den torra och rör till en slät smet.

5. Blanda ner citronzest, citronsaft och vaniljstång.

6. Smörj och bröa en form, häll ner smeten i formen och lägg ut citronskivorna över smeten.

7. Grädda 20 minuter i ugnen tills kakan har en gyllenbrun yta. Servera.

Foto: Magnus Holm
Recept: Emil Dahlberg
Recept från Vegourmet – det medvetna matmagasinet
Betyg
1 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER