Petite Belle Sparkling Brut
99 kr
Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.
Ljuvligt len vispad ricotta med frisk citronzest och honungsblanka björnbär – en kombination som smälter i munnen. Perfekt som förrätt, till charkbrickan eller på glöggminglet. Servera med ett glas bubbel som lyfter både sältan och bärens söta toner.






Serverar ca 6 personer
250 g Ricotta
Zest från ca två citroner
Salt och nymald svartpeppar
225 gram färska eller frysta björnbär
1 msk rinnande honung
Timjan
Surdegsbaguette
Ev lite walnötter på toppen
Smör till stekning
1. Vispa ricottan i en skål tills den blir riktigt krämig och luftig.
2. Riv ner zest från en av citronerna och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
3. Häll i en spritspåse och ställ kallt tills servering
4. Lägg björnbären i en liten skål och ringla över honungen och blanda försiktigt så att bären täcks. Låt stå i rumstemperatur i minst 10 minuter så att smakerna hinner gifta sig och juicerna börjar flöda.
5. Skär surdegsbaguetten i skivor och stek dem gyllenbruna i lite smör på medelvärme
6. När brödet svalnat något, spritsa ut ricottan i ett generöst lager.
7. Toppa med honungsmarinerade björnbär, några blad färsk timjan och eventuellt grovt hackade valnötter för extra crunch.
8. Servera direkt, gärna som en elegant förrätt, brunchrätt eller något sött-salt till ett glas bubbel.
99 kr
Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.
Kan du tänka dig en festligare start på middagen än ett ostron som är en drink?