Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vispad ricotta med citronzest och honungsmarinerade björnbär

Ljuvligt len vispad ricotta med frisk citronzest och honungsblanka björnbär – en kombination som smälter i munnen. Perfekt som förrätt, till charkbrickan eller på glöggminglet. Servera med ett glas bubbel som lyfter både sältan och bärens söta toner.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Serverar ca 6 personer

250 g Ricotta

Zest från ca två citroner

Salt och nymald svartpeppar

225 gram färska eller frysta björnbär

1 msk rinnande honung

Timjan

Surdegsbaguette

Ev lite walnötter på toppen

Smör till stekning

Gör såhär

1. Vispa ricottan i en skål tills den blir riktigt krämig och luftig.

2. Riv ner zest från en av citronerna och smaka av med salt och nymald svartpeppar.

3. Häll i en spritspåse och ställ kallt tills servering

4. Lägg björnbären i en liten skål och ringla över honungen och blanda försiktigt så att bären täcks. Låt stå i rumstemperatur i minst 10 minuter så att smakerna hinner gifta sig och juicerna börjar flöda.

5. Skär surdegsbaguetten i skivor och stek dem gyllenbruna i lite smör på medelvärme

6. När brödet svalnat något, spritsa ut ricottan i ett generöst lager.

7. Toppa med honungsmarinerade björnbär, några blad färsk timjan och eventuellt grovt hackade valnötter för extra crunch.

8. Servera direkt, gärna som en elegant förrätt, brunchrätt eller något sött-salt till ett glas bubbel.

 

Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
10 min

Vintips till maten

Petite Belle Sparkling Brut

Petite Belle Sparkling Brut

99 kr

Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept