Tissot & Potel ”La Sixième Côte” Chardonnay
137 kr
En högklassig ekfatslagrad chardonnay från Jura, Frankrike. Ett fruktigt och friskt vitt vin med toner av gula äpplen, citrus och mandel.
Vissa örter gör sig bättre i torkad form än andra. Dessa är ofta örter med mer kraftiga och träiga stjälkar såsom oregano, timjan, dragon, salvia och rosmarin. Dessa gör sig utmärkt i torkad forma medan de mer mjälla örterna som basilika, gräslök , persilja och koriander gör sig bättre i färsk form.
Tillsätt dina torkade örter tidigt i matlagningen så att smakerna får tid att extrahera länge i maten. Lagar du en soppa eller gryta kan du med fördel låta de torkade örterna stekas långsamt tillsammans med löken innan du tillsätter övriga ingredienser och vätska. Krossa gärna kryddorna lite lätt mellan dina fingrar för att få ut största möjliga smak innan du tillsätter dem.
Torkade örter håller länge i skafferiet men inte hur länge som helst. Ta för vana att gå igenom dina kryddburkar en gång om året och kolla statusen på örterna. Luktar de lite eller nästan inget alls är det dags att byta ut dem.
När ska man då välja färska örter i matlagningen? En grundregel är att använda de färska örterna i slutet av matlagningen för att behålla deras smak och textur. Till exempel strö lite färsk persilja över söndagssteken, några färska basilikablad på pizzan, lite färsk timjan i grönsakssoppan eller en näve grovhackad koriander på dina fish tacos. Det är också trevligt och gott att ha i sallader- Ett annat snyggt tips är att sätta en örtkvist i drinken.
137 kr
En högklassig ekfatslagrad chardonnay från Jura, Frankrike. Ett fruktigt och friskt vitt vin med toner av gula äpplen, citrus och mandel.
115 kr
Storsäljande klassiker från Alsace som aldrig går ur tiden. Passar perfekt till choucroute med långbakad fläsksida, korv och surkål.
Ett riktigt gott och elegant helgrecept med smöriga, örtiga smaker, gaffelmosad örtpotatis och syrlig fänkål.
En Alsaceklassiker med fläsksida, surkål och korv!