Monte Santi Fruttisecco Peach
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
En sötsyrlig apelsinpannacotta med ingefärsgelé och magiskt god brynt vit choklad. Går bra att förbereda dagen innan för mer tid med gästerna. Ett mousserande vin med härlig restsötma och frisk syra passar riktigt bra till den här desserten. Dom lena bubblorna går fint ihop med dessertens mjuka struktur och vinets syra gifter sig med den syrliga ingefära och apelsingelén.
4-6 port
Pannacotta
4 dl grädde
3/4 dl gélesocker multi
1 knivsudd vaniljpulver
2 msk apelsinsaft
zest från 1 apelsin
Ingefärsgelé
1 dl apelsinsaft
1 dl gelésocker multi
ca 3 cm riven färsk ingefära
(lite lite gurkmeja för färg)
Brynt vit choklad
100 g vit choklad
Pannacotta
Blanda grädde, gelésocker, vaniljpulver, apelsinzest och saft i en kastrull.
Låt det koka upp och koka i cirka 1/2 minut. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylskåp i minst 1 timme innan du häller över ingefärsgelén.
Ingefärsgelé
Skala och riv ner cirka 3 cm ingefära i apelsinjuicen, rör om. Sila sedan ner den smaksatta juicen i en kastrull. Tillsätt lite, lite gurkmeja om du vill ha en gulare färg på gelén. Häll i gelésocker och koka upp. Låt koka i cirka en 1/2 minut. Häll gelén över pannacottan direkt. Låt svalna och stela i kylskåp fram till servering. Serverar du i burkar, sätt på ett lock fram till servering. Serverar du i glas, täck med plastfolie.
Brynt vit choklad
Hacka den vita chokladen grovt och låt den smälta på medelvärme i en traktörpanna eller en vid kastrull. Rör runt i chokladen hela tiden tills den får en brunaktig färg, men se till så att den inte bränns.
Häll den varma chokladen på en bakplåtsklädd bricka och bre ut den tunt. Låt den svalna något och ställ sedan in den i kyl eller frys för att stelna helt. När chokladen har stelnat finhackar du den antingen för hand eller i en matberedare så du får ett chokladströssel.
Servera pannacottan tillsammans med den brynta chokladen, antingen vid sidan om så var och en får strössla på eller strössla på i varje glas precis innan servering.
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
En riktigt festlig och fräsch dessert med vackert rosa rosébubbel!
Har du inte ätit getostdessert än? Då FÅR du inte missa denna otroliga cheescake! Vacker är den också......