Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Apelsinpannacotta med ingefärsgelé och brynt vit choklad

En sötsyrlig apelsinpannacotta med ingefärsgelé och magiskt god brynt vit choklad. Går bra att förbereda dagen innan för mer tid med gästerna. Ett mousserande vin med härlig restsötma och frisk syra passar riktigt bra till den här desserten. Dom lena bubblorna går fint ihop med dessertens mjuka struktur och vinets syra gifter sig med den syrliga ingefära och apelsingelén.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4-6 port
Pannacotta
4 dl grädde
3/4 dl gélesocker multi
1 knivsudd vaniljpulver
2 msk apelsinsaft
zest från 1 apelsin

Ingefärsgelé
1 dl apelsinsaft
1 dl gelésocker multi
ca 3 cm riven färsk ingefära
(lite lite gurkmeja för färg)

Brynt vit choklad
100 g vit choklad

Gör så här

Pannacotta
Blanda grädde, gelésocker, vaniljpulver, apelsinzest och saft i en kastrull.
Låt det koka upp och koka i cirka 1/2 minut. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylskåp i minst 1 timme innan du häller över ingefärsgelén.

Ingefärsgelé
Skala och riv ner cirka 3 cm ingefära i apelsinjuicen, rör om. Sila sedan ner den smaksatta juicen i en kastrull. Tillsätt lite, lite gurkmeja om du vill ha en gulare färg på gelén. Häll i gelésocker och koka upp. Låt koka i cirka en 1/2 minut. Häll gelén över pannacottan direkt. Låt svalna och stela i kylskåp fram till servering. Serverar du i burkar, sätt på ett lock fram till servering. Serverar du i glas, täck med plastfolie.

Brynt vit choklad
Hacka den vita chokladen grovt och låt den smälta på medelvärme i en traktörpanna eller en vid kastrull. Rör runt i chokladen hela tiden tills den får en brunaktig färg, men se till så att den inte bränns.

Häll den varma chokladen på en bakplåtsklädd bricka och bre ut den tunt. Låt den svalna något och ställ sedan in den i kyl eller frys för att stelna helt. När chokladen har stelnat finhackar du den antingen för hand eller i en matberedare så du får ett chokladströssel.

Servera pannacottan tillsammans med den brynta chokladen, antingen vid sidan om så var och en får strössla på eller strössla på i varje glas precis innan servering.

Recept och foto: Hanna Rüter – Viva Vin & Matklubb
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

P.LEX Pure
Petter Alexis vinprovning

P.LEX Pure

45 kr

P.Lex Pure är ett friskt och fruktigt alkoholfritt mousserande med balanserad sötma och inslag av persika,...

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.