Vit- choklad- och getostcheesecake med rårörda hjortron
Den godaste, elegantaste och vackraste desserten. Har du inte testat dessert med getost än är det sannerligen hög tid. Getost i dessertform är otroligt gott och i synnerlighet denna cheescake som serveras med härliga smaker från vit choklad, kola och rårörda hjortron.





Ingredienser
Förberedes dagen innan
85 g smör
230 g digistivekex
250 + 100 g vit choklad
2 ½ dl vispgrädde
200 g chèvre utan vitmögel (ca 250 g om du köper med vitmögel och tar bort det)
400 g cream cheese
Till servering
300 g rårörda hjortron
1 dl karamelliserad kondenserad mjölk (benämns även som dulce di leche eller kola)
Gör så här
Förberedes dagen innan
1. Smält smöret och häll ner det i en matberedare. Smula ner digestivekexen och mixa till en jämn smet.
2. Häll smeten i botten av en 24-26 cm springform och tryck ut till ett jämnt lager. Ställ in i kylen.
3. Hacka 250 g av chokladen och lägg i en matberedare. Smula ner getosten och koka upp grädden.
4. Häll grädden över getosten och chokladen och mixa slätt. Tillsätt färskosten och mixa till en fin kräm.
5. Häll ner krämen i springformen och ställ tillbaka i kylen.
6. Låt den stå kallt i minst 12 timmar.
7. Riv de återstående 100 g choklad grovt och strö över den kalla cheesecaken.
8. Gratinera den vita chokladen hastigt med en brännare och ställ kallt igen.
9. Toppa cheesecaken med lite kola och servera med de rårörda hjortronen.
Vad kan passa bättre att avsluta nyårsmiddagen med än ett glas bubbel? Till desserten väljer vi därför Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco som tillsammans med desserten blir en sprakande elegant inledning på resten av kvällen.