Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vit choklad- och getostcheesecake med rårörda hjortron

Den godaste, elegantaste och vackraste desserten. Har du inte testat dessert med getost än är det sannerligen hög tid. Getost i dessertform är otroligt gott och i synnerlighet denna cheescake som serveras med härliga smaker från vit choklad, kola och rårörda hjortron.

Vintips till receptet
105 kr

Ingredienser

Förberedes dagen innan

85 g smör
230 g digistivekex
250 + 100 g vit choklad
2 ½ dl vispgrädde
200 g chèvre utan vitmögel (ca 250 g om du köper med vitmögel och tar bort det)
400 g cream cheese

Till servering
300 g rårörda hjortron
1 dl karamelliserad kondenserad mjölk (benämns även som dulce di leche eller kola)

Gör så här

Förberedes dagen innan

1. Smält smöret och häll ner det i en matberedare. Smula ner digestivekexen och mixa till en jämn smet.

2. Häll smeten i botten av en 24-26 cm springform och tryck ut till ett jämnt lager. Ställ in i kylen.

3. Hacka 250 g av chokladen och lägg i en matberedare. Smula ner getosten och koka upp grädden.

4. Häll grädden över getosten och chokladen och mixa slätt. Tillsätt färskosten och mixa till en fin kräm.

5. Häll ner krämen i springformen och ställ tillbaka i kylen.

6. Låt den stå kallt i minst 12 timmar.

7. Riv de återstående 100 g choklad grovt och strö över den kalla cheesecaken.

8. Gratinera den vita chokladen hastigt med en brännare och ställ kallt igen.

9. Toppa cheesecaken med lite kola och servera med de rårörda hjortronen.

Betyg
22 röster
Vad tycker du?
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER