Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Bakad sallad med mandel, harissa och yoghurt

Varm sallad?! Ja, prova denna supergoda bakade romansallad med rostad mandel, harissa och yoghurt. Servera antingen som en förrätt eller som huvudrätt tillsammans med stekt eller grillad kyckling eller vit fisk.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

2 huvud romansallat
1, 5 dl tjock yoghurt
100 g fetaost
ca 1 dl hackad rostad mandel
1/2 citron, saften
ca 1 tsk harissakrydda
olivolja
salt

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Rosta den skalade mandeln i en torr het stekpanna. Låt svalna lite och hacka sedan medelfint. Använd gärna mandel av bra kvalitet.

3. Mixa fetaosten och yoghurten med en stavmixer tills du har en slät kräm.

4. Skölj och torka romansallaten. Dela den i mitten men se till att stjälken är kvar så att sallaten håller ihop.

5. Värm en torr stekpanna eller grillpanna riktigt het. Sota sallaten med snittsidan nedåt i pannan så att den blir lite lätt svart på ytan. Lägg sallaten i en ugnsform, ringla över olivolja, lite salt och pressad citronsaft och kör klart i ugnen i cirka tio minuter. Strö över harissakrydda efter smak när du tar ut sallaten ur ugnen.

6. Servera direkt tillsammans med yogurtkrämen och hackad mandel.

Recept och foto: Viva Vin & Matklubb
Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Sallad
Ida Fürst bild

Sallad till rödvinet!?

Till en kött- eller fiskbit är det ibland magiskt gott med en krispig och fräsch sallad...

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER