Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Varm sallad?! Ja, prova denna supergoda bakade romansallad med rostad mandel, harissa och yoghurt. Servera antingen som en förrätt eller som huvudrätt tillsammans med stekt eller grillad kyckling eller vit fisk.
2 huvud romansallat
1, 5 dl tjock yoghurt
100 g fetaost
ca 1 dl hackad rostad mandel
1/2 citron, saften
ca 1 tsk harissakrydda
olivolja
salt
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Rosta den skalade mandeln i en torr het stekpanna. Låt svalna lite och hacka sedan medelfint. Använd gärna mandel av bra kvalitet.
3. Mixa fetaosten och yoghurten med en stavmixer tills du har en slät kräm.
4. Skölj och torka romansallaten. Dela den i mitten men se till att stjälken är kvar så att sallaten håller ihop.
5. Värm en torr stekpanna eller grillpanna riktigt het. Sota sallaten med snittsidan nedåt i pannan så att den blir lite lätt svart på ytan. Lägg sallaten i en ugnsform, ringla över olivolja, lite salt och pressad citronsaft och kör klart i ugnen i cirka tio minuter. Strö över harissakrydda efter smak när du tar ut sallaten ur ugnen.
6. Servera direkt tillsammans med yogurtkrämen och hackad mandel.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Missa inte att laga Tommy Myllymäkis snabblagade lax! Allt på samma plåt.
Till en kött- eller fiskbit är det ibland magiskt gott med en krispig och fräsch sallad...