Le Terroir Roc de Belame
199 kr 204 kr
Le Terroir Reserve är verkligen ett boxvin utöver det vanliga, både vad gäller smak och kvalitet,...
Till en kött- eller fiskbit är det ibland magiskt gott med en krispig och fräsch sallad till, men också med ett glas vin. Rött vin är dock svårkombinerat till sallad, men Viva har lösningen på problemet och lär dig hur du undviker denna oangenäma smakkrock!
Salladens grundsmak som är lite besk krockar med rödvinets tanniner och gör att vinet kan få en metallisk smak. Detta kan undvikas med en härlig vinägrett gjord med en skvätt rödvin i. Rödvinet i vinägretten skapar nämligen en smakbrygga mellan vinet och salladen. Här får du dock vara försiktig då även salladsdressingen kan vara en utmaning för vinet. Syran i vinägretten kan nämligen göra så att vinets egna syra dämpas för mycket och vinet istället försvinner i förhållande till maten och upplevts som platt. Detta oavsett om syran i vinägretten kommer från vinäger, vin eller citron. Se därför till att vinet du dricker till din rätt/sallad har en markerad syra om du tar dressing på din sallad.
Skillnaden är stor beroende på om vi ser salladen som en huvudrätt eller om det är en sidosallad som serveras till grillad frisk eller en kraftig köttbit. Då är det först och främst proteinet och den eventuella såsen som ska matchas till vinet. Men många av oss vill ha en fräsch grönsallad till nästan alla våra rätter och därför har Viva tagit fram lite tips och trix för att salladen ska passa som bra som möjligt till våra varmrätter och viner.
Ett annat tips är att bara droppa lite olivolja och flingsalt över salladen. Fett som vi hittar i oljan dämpar nämligen beska medans sälta i mat gör att beska, sötma och friskhet upplevs lägre i drycken och att upplevelsen av strävhet minskar. En mirakelkur för att få din grönsallad att kompa med vinet helt enkelt.
Viktigt är också att välja sina grönsaker med omsorg.
199 kr 204 kr
Le Terroir Reserve är verkligen ett boxvin utöver det vanliga, både vad gäller smak och kvalitet,...
131 kr
Bergh Pinot Noir - en härligt bärig ekologisk Pinot Noir med kryddiga toner och fatkaraktär från fatlagring på franska ekfat.
Hemligheten bakom denna hummus är att man skalar kikärtorna för att få den extra len.
Bakad sallad är en riktigt god rätt som också funkar utmärkt som tillbehör till ex Ost, fisk eller kött.
En god förrättstoast med krispig sallad och len rom och smetana. Välj rom efter tycke- lyxig löjrom, laxrom, sikrom eller vegetarisk tångrom är alla goda alternativ!