Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Bakad lax med inlagd kronärtskocka, inlagd paprika och fetaost

En perfekt middag för hela familjen när man har ont om tid. Så smidigt när allt tillagas på samma plåt. Mycket god smak för mycket liten insats! Till den här rätten väljer vi ett friskt och fruktigt vitt vin. Vinets fruktighet speglar sötman från det ugnsbakade grönsakerna och vinets höga syra möter upp den syrliga fetaosten.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

600 laxfilé utan skinn
1 burk (390 g) inlagd
kronärtskocka, halverade
1 burk (290 g) inlagd
röd och gul paprika, i bitar
1 pkt (125 g) fetaost, i bitar
1 citron, finrivet skal
1 kruka basilika,
plockade blad
olivolja
salt och nymald svartpeppar
Tillbehör:
Grönsallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

2. Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost.

3. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter, tills laxen är precis genombakad.

4. Ta ut ur ugnen och strö över citronskal och basilika.

5. Ringla över olja, salta och peppra. Servera direkt, gärna med en grönsallad.

Receptet är hämtat ur Tommy Myllymäkis fina kokbok Fisk & skaldjur (Natur & Kultur)
Foto: Charlie Drevstam
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Ljummen laxsallad
Gustav Lindström
30 min

Fräsch och matig laxsallad

Äntligen är tiden inne för fräscha sallader! Denna laxsallad är både kreativ och matig och smakerna knyts ihop till perfektion!

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER