Chatå Tjohej by Per Andersson
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
En perfekt middag för hela familjen när man har ont om tid. Så smidigt när allt tillagas på samma plåt. Mycket god smak för mycket liten insats! Till den här rätten väljer vi ett friskt och fruktigt vitt vin. Vinets fruktighet speglar sötman från det ugnsbakade grönsakerna och vinets höga syra möter upp den syrliga fetaosten.
600 laxfilé utan skinn
1 burk (390 g) inlagd
kronärtskocka, halverade
1 burk (290 g) inlagd
röd och gul paprika, i bitar
1 pkt (125 g) fetaost, i bitar
1 citron, finrivet skal
1 kruka basilika,
plockade blad
olivolja
salt och nymald svartpeppar
Tillbehör:
Grönsallad
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
2. Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost.
3. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter, tills laxen är precis genombakad.
4. Ta ut ur ugnen och strö över citronskal och basilika.
5. Ringla över olja, salta och peppra. Servera direkt, gärna med en grönsallad.
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
En smakrik och fräsch fiskrätt som tillsammans med grillad blomkål blir en riktig fullträff på sommarmiddagarna.
Äntligen är tiden inne för fräscha sallader! Denna laxsallad är både kreativ och matig och smakerna knyts ihop till perfektion!