Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad biffsallad med Dijonnaise

En sallad vi gärna serverar en lördagskväll tillsammans med ett glas rött. Med semitorkade tomater, en kall krämig Diojonnaise och nygrillad ekologisk ryggbiff är detta en sallad utöver det vanliga. Dijonnaisesåsen är lik bearnaisesås i smaken och är en utmärkt  kompanjon till en grillad köttbit. Till den grillade rätten väljer vi ett generöst rött.

Vintips till receptet
179 kr

Ingredienser

ca 500-600 g ryggbiff (gärna ekologisk)
1 romansalladshuvud
1 påse mixad sallad
Ett litet knippe färsk sparris
200 gram färska champinjoner
250 gram cocktailtomater
1 kruka basilika
(1/2 rödlök)
olivolja
vitvinsvinäger
salt
nymald svartpeppar

Tillbehör
rostade pumpakärnor eller solrosfrön
(hyvlad parmesan)
bröd

Dijonnaise
1 ägg
3 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 ½ dl rapsolja, gärna kallpressad
2 krm salt
några blad finhackad dragon

Gör så här

Semitorkade cocktailtomater

1. Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft.

2. Skölj tomaterna och dela på hälften.

3. Lägg cocktailtomaterna med snittytan upp på en bakplåtsklädd plåt. Salta lätt och ringla över lite olivolja.

4. Sätt in i ugnen och låt dem gå i cirka 1- 1,5 h. Har du ont om tid kan du höja värmen lite och låta dem gå lite kortare. De blir dock som sötast och godast om de får gå länge på låg värme.

Dijonnaise

5. Lägg ägg, senap, vinäger och olja i en hög kanna.

6. Sätt en mixerstav i bottnen på kannan och mixa till en tjock sås.

7. Smaka av med salt och rör sedan ner den finhackade färska dragonen.

8. Ställ i kylen medan du förbereder resten.  (Är du av det latare slaget? Då kan du ta färdig majonnäs som du smaksätter med dijonsenap och färsk dragon.)

9. Ta fram köttet i god tid ur kylen så att det inte är kylskåpskallt när det ska stekas.

Salladen

10. Skölj alla salladssorter, sparrisen och basilikan väl.

11. Knäck av den nedersta delen av sparrisen och släng. Borsta av champinjonerna och skiva dem sedan tunt. Vill du ha rödlök i salladen så skiva den tunt.

12. Stek sparrisen snabbt i en torr grillpanna eller på grillen. Lägg åt sidan.

13. Blanda salladsbladen, champinjonerna, rödlöken och basilikan med en liten skvätt olivolja samt vitvinsvinäger. Salta lätt, gärna med örtsalt. Lägg sedan salladen på ett stort fat.

14. Toppa med sparrisen och de semitorkade tomaterna samt nymald svartpeppar.

Köttet

15. Torka av köttet med hushållspapper och salta lätt. Stek i en varm grillpanna eller grilla det på grillen till önskad stekgrad.

16. Låt vila en liten stund innan du skär upp det.

Servering

17. Toppa salladen med det nygrillade köttet och servera direkt tillsammans med Dijonnaisen och eventuellt lite bröd.

18. För den som vill är det även gott att toppa salladen med lite hyvlad parmesan och rostade blandade frön.

Recept & foto: Viva Vin & Matklubb
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Selvarossa Riserva

Selvarossa Riserva

179 kr

Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Krämig tacopaj
1 tim

Krämig tacopaj

Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER