G.D. Vajra Barolo Albe
299 kr
Strålande 94 poäng till 2024 års ”bästa Barolo”. Servera topprankat rött till krämig tryffelpasta
Midsommar närmar sig och vad är godare att bjuda på än en riktigt fin köttbit tillsammans med ett glas bra rödvin? Bistecca alla Fiorentina – en italiensk klassiker. Ingredienser som parmesanost, champinjoner och vitlök är riktiga rödvinsvänner, men fungerar allra bäst till ett fylligt rött vin med hög kvalitet.
4 portioner
2 tjocka skivor T-benstek
2 msk hackad färsk rosmarin
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
ca 200 g rucola
75 g parmesanost
2 citroner
Ugnsbakad vitlök
2 hela vitlökar
2 msk olivolja
Fyllda champinjoner
8 stora champinjoner
1 dl ricotta
3 msk riven parmesanost
1 msk hackade rostade pinjenötter
1 msk hackad basilika
salt och svartpeppar
Pommes frites
6 bakpotatisar
ca 1 1/2 liter jordnötsolja eller frityrolja
salt och svartpeppar
Tillbehör:
Bearnaisesås
1. Skala bakpotatisen. Skär den på längden i stavar, knappt 1 cm tjocka. Låt dem ligga i kallt vatten i cirka 1 timme. Byt vatten efter halva tiden. Koka upp nytt lättsaltat vatten i en stor kastrull och lägg ner potatisen. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Häll av vattnet, låt ånga av och lägg potatisen på ett galler. Låt stå i kylen i minst 30 minuter.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
299 kr
Strålande 94 poäng till 2024 års ”bästa Barolo”. Servera topprankat rött till krämig tryffelpasta
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.
Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!