Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Chokladfudge

En snabblagad och mycket god chokladfudge som du kan smaksätta efter tycke. Till exempel är rostad mandel och russin väldigt gott. Hasselnötter eller jordnötter är också säkra kort. Men du kanske har något ännu godare att smaksätta med? Servera gärna till en smarrig drink som Ruby Valentine – rosaglittrig drink med bärig smak!

Ingredienser

45–50 bitar
400 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk, 397 g (okokt)

Smaksättning:
¾–1 dl sötmandel, hackad
eller
¾–1 dl salta jordnötter
eller
¾–1 dl rostade hasselnötter, hackade
eller
1/2 dl russin och 1/2 dl rostad sötmandel

Garnering:
Om du vill kan du pudra över florsocker innan servering.

Gör så här

1. Rosta mandel eller hasselnötter i en torr stekpanna om du tänker ha det som smaksättning. Passa noga så att de inte bränns. För extra lyxig känsla använd skalade nötter.

2. Smält chokladen över vattenbad.

3. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.

4. Rör ner vald smaksättning  i chokladsmeten.

5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, cirka 20 x 17 cm.  Låt svalna i kylskåp till den är helt stelnad.

6. Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm.

Recept: Viva
Betyg
3 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER