Chokladfudge
En snabblagad och mycket god chokladfudge som du kan smaksätta efter tycke. Till exempel är rostad mandel och russin väldigt gott. Hasselnötter eller jordnötter är också säkra kort. Men du kanske har något ännu godare att smaksätta med? Till julgodis med choklad och nötter smakar ett portvin bra till.

Ingredienser
45–50 bitar
400 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk, 397 g (okokt)
Smaksättning:
¾–1 dl sötmandel, hackad
eller
¾–1 dl salta jordnötter
eller
¾–1 dl rostade hasselnötter, hackade
eller
1/2 dl russin och 1/2 dl rostad sötmandel
Garnering:
Om du vill kan du pudra över florsocker innan servering.
Gör så här
1. Rosta mandel eller hasselnötter i en torr stekpanna om du tänker ha det som smaksättning. Passa noga så att de inte bränns. För extra lyxig känsla använd skalade nötter.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.
4. Rör ner vald smaksättning i chokladsmeten.
5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, cirka 20 x 17 cm. Låt svalna i kylskåp till den är helt stelnad.
6. Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm.