Orange Wine Ciceron Organic 2024
119 kr
Ett orangevin från södra Frankrike som passar utmärkt till kryddstark mat, rökt fisk eller en bit mörk choklad.
En snabblagad och mycket god chokladfudge som du kan smaksätta efter tycke. Till exempel är rostad mandel och russin väldigt gott. Hasselnötter eller jordnötter är också säkra kort. Men du kanske har något ännu godare att smaksätta med? Servera gärna till en smarrig drink eller varför inte testa med ett glas orangevin?
45–50 bitar
400 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk, 397 g (okokt)
Smaksättning:
¾–1 dl sötmandel, hackad
eller
¾–1 dl salta jordnötter
eller
¾–1 dl rostade hasselnötter, hackade
eller
1/2 dl russin och 1/2 dl rostad sötmandel
Garnering:
Om du vill kan du pudra över florsocker innan servering.
1. Rosta mandel eller hasselnötter i en torr stekpanna om du tänker ha det som smaksättning. Passa noga så att de inte bränns. För extra lyxig känsla använd skalade nötter.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.
4. Rör ner vald smaksättning i chokladsmeten.
5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, cirka 20 x 17 cm. Låt svalna i kylskåp till den är helt stelnad.
6. Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm.
119 kr
Ett orangevin från södra Frankrike som passar utmärkt till kryddstark mat, rökt fisk eller en bit mörk choklad.
En fräsch och rosaglittrande drink med bärig smak av svartvinbär och hallon. Lika vacker som god.