Per Anderssons Pang-Punsch
189 kr
Dags att "väcka liv i en alltför glömd och alltför god dryck" - Per Anderssons Pang-punsch
En riktigt mäktig och söt paj för chokladälskaren gjord på mandelbotten, chokladtryffel med kaffesmak och krämig dulce de leche. Serveras med fördel tillsammans med starkt kaffe och Anthon Berg likör.
Pajbotten
3 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 dl sötmandel
100 g smör
1 nypa salt
1-2 msk vatten
Dulce de Leche
1 burk karamelliserad mjök (ca 400 g)
Chokladtryffelkräm
200 gram mörk choklad
1, 5 dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe
Topping
Anthon Berg marsipanbröd
och/eller finhackad mörk choklad
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Lägg ner mandelmjöl, vetemjöl, socker och salt i en matberedare. Mixa ihop snabbt.
3. Tillsätt mandel och låt dem bli grovhackade.
4. Tillsätt det kalla smöret samt vatten och mixa sedan ihop tills det blir en smidig deg.
5. Tryck ut i en pajform med löstagbarbotten, cirka 24 cm i diameter.
6. Grädda pajskalet i cirka 15 minuter tills det fått lite färg. Låt sedan svalna helt.
7. Hacka chokladen grovt.
8. Koka upp grädden och ta från värmen.
9. Häll grädden och kaffet över den hackade chokladen och rör om tills det blir en slät kräm.
10. Bre ut chokladkrämen försiktigt i pajskalet.
11. Ställ kallt i cirka 2 h så att chokladkrämen stelnar.
12. Finhacka mörk choklad och dela marsipanbröden till dekoration.
13. Bred över den karamelliserade mjölken och toppa sedan med finhackad mörk choklad och Anthon Berg marsipan för den som önskar.
14. Låt stå kallt fram till servering.
189 kr
Dags att "väcka liv i en alltför glömd och alltför god dryck" - Per Anderssons Pang-punsch
195 kr
En glittrig likör med smak av svartvinbär och hallon. Förgyller dina drinkar med glittereffekt.
Lyxig och avancerad chokladdessert
Denna chokladkaka med mörk choklad, brynt smör samt en mörk chokladganche toppad med rostad mandel är det perfekta avslutet på påskbuffén eller bara som en extra lyxig fika.