Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Chokladtryffelpaj med dulce de leche

En riktigt mäktig och söt paj för chokladälskaren gjord på mandelbotten, chokladtryffel med kaffesmak och krämig dulce de leche. Serveras med fördel tillsammans med starkt kaffe och Anthon Berg likör.

Ingredienser

Pajbotten
3 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 dl sötmandel
100 g smör
1 nypa salt
1-2 msk vatten

Dulce de Leche
1 burk karamelliserad mjök (ca 400 g)

Chokladtryffelkräm
200 gram mörk choklad
1, 5 dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe

Topping
Anthon Berg marsipanbröd
och/eller finhackad mörk choklad

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Lägg ner mandelmjöl, vetemjöl, socker och salt i en matberedare. Mixa ihop snabbt.

3. Tillsätt mandel och låt dem bli grovhackade.

4. Tillsätt det kalla smöret samt vatten och mixa sedan ihop tills det blir en smidig deg.

5. Tryck ut i en pajform med löstagbarbotten, cirka 24 cm i diameter.

6. Grädda pajskalet i cirka 15 minuter tills det fått lite färg. Låt sedan svalna helt.

7. Hacka chokladen grovt.

8. Koka upp grädden och ta från värmen.

9. Häll grädden och kaffet över den hackade chokladen och rör om tills det blir en slät kräm.

10. Bre ut chokladkrämen försiktigt i pajskalet.

11. Ställ kallt i cirka 2 h så att chokladkrämen stelnar.

12. Finhacka mörk choklad och dela marsipanbröden till dekoration.

13. Bred över den karamelliserade mjölken och toppa sedan med finhackad mörk choklad och Anthon Berg marsipan för den som önskar.

14. Låt stå kallt fram till servering.

Recept och foto: Viva Vin & Matklubb
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
12 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER