Prosecco Pizzolato Organic
105 kr 109 kr
Sveriges bäst säljande prosecco. Perfekt att bjuda på i påsk!
Denna chokladkaka med mörk choklad, brynt smör samt en mörk chokladganche toppad med rostad mandel är det perfekta avslutet på påskbuffén eller bara som en extra lyxig fika.
Ingredienser
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Chokladganache
100 g mörk choklad
1/2 dl vispgrädde
Topping
50 g rostad flagad mandel
ev påskägg
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter.
3. Rör ihop ägg, vaniljsocker och råsocker.
4. Smält smöret och låt det bli knäckigt brynt. Passa så att det inte bränns.
5. Rör ner chokladen i smöret och låt den smälta. Rör sedan ned smöret och chokladen i äggen och sockret. Tillsätt mjölet och rör tills det blivit en jämn smet. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten när man tar ut den. Låt svalna.
6. Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna. Passa noga så att mandeln inte bränns.
7. Hacka chokladen. Koka upp grädden och ta den sedan genast från plattan. Rör ner chokladen i grädden och fortsätt röra tills ganachen svalnat av något och blivit slät.
8. Bred ut chokladganachen över kakan och strössla sedan över den rostade mandeln. Dekorera eventuellt kakan men färgglada påskägg eller chokladägg.
105 kr 109 kr
Sveriges bäst säljande prosecco. Perfekt att bjuda på i påsk!
Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Bubblet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt.