Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Churros med chokladkräm

Frasiga, supegoda churros med kanelsocker och chokladkräm. Unna dig en spansk delikatess som dessutom är lätta att göra hemma! Till den här söta efterrätten passar det bra att dricka ett fruktigare vin, bubbel eller varför inte en glitter-drink?

Ingredienser

3 dl vatten
120 g smör
1 tsk salt
1 msk strösocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
olja, till fritering

Kanelsocker:
malen kanel
strösocker

Chokladkräm:
3 dl gräddfil
200 gram mjölkchoklad eller mörk choklad

Gör så här

1. Koka upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull.

2. Blanda i mjölet och vaniljsockret medan det småkokar och vispa smeten i kastrullen tills den släpper från kanterna.  Häll över smeten i en bunke och låt svalna.

3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt med elvisp eller träslev tills du fått en jämn smet.

4. Lägg över smeten i en spritspåse med stjärntyll, eller gör en egen av bakplåtspapper eller plastpåse. Hålet bör vara ca o,5 cm. Värm oljan till ca 170-180°C i en medelstor kastrull.

5. Spritsa ner smeten i oljan i cirka 10 cm långa bitar (klipp av med sax). Fritera 4-5 churros åt gången tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

6. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Ta från värmen och rör ner gräddfilen.

7. Rulla churros i en kanel- och sockerblandning, eller bara socker om så önskas. Servera med chokladkräm.

Recept: Viva Vin & Mat
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Tortilla-de-patatas
Ida Fürst bild
25 min

Tortilla de patatas

En spansk rätt som kan serveras både som lunch, middag och som en del av tapasmiddagen.

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER