Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Tortilla de patatas

En spansk klassiker som vi ofta ser på tapas-bordet. Vitlöksdoftande potatis och lök tillsammans med ägg utgör denna matiga omelett. I glaset väljer vi en torr rosé eller ett fruktigt och mousserande vin från Spanien - en klassisk följeslagare till tapas!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

6 st fast potatis
1 st gul lök
8 st ägg
3 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 tsk salt
2 krm mald vitpeppar

Gör så här

1. Skär potatisen i tunna skivor och skölj i kallt vatten. Låt sedan potatisskivorna torkas av på hushållspapper.

[step]Skär gullök och vitlök tunt.  Stek löken tillsammans med potatisen i 2 msk olivolja tills de mjuknat.

[step]Krydda lök och potatisblandningen med 1 krm salt och 1 krm nymald vitpeppar.

[step]Vispa äggen tillsammans med 1 krm salt och 1 krm nymald vitpeppar. Häll äggen över potatis och lökblandningen i pannan och stek tills äggen börjar stelna.

[step]Häll försiktigt över omeletten på en tallrik och häll ytterligare 1 msk olivolja i pannan  vänd sedan tillbaka omeletten med hjälp av tallriken för att steka ”ovansidan” av omeletten.

[step]Vänd över tortillan på ett vackert fat och skär den i tapasbitar innan servering.

Recept: Viva Vin och Mat
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Patatas-bravas
30 min

Patatas Bravas

Patatas Bravas som du enkelt kastar ihop hemma. Ett riktigt gott snacks och ett måste när du lagar tapas.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER