Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco
109 kr
Sveriges favoritcava är en frisk cava med generös fruktighet. Finns i alla butiker.
Den här snabba desserten är len och fluffig med söt och syrlig smak av lemon curd, och väldigt vacker att servera gästerna! I glaset väljer vi mousserande vin med en fin syra som möter upp fruktens naturliga syra och vinets fruktighet går fint ihop dessertens söta inslag.
3 dl vispgrädde
1 burk lemon curd, ca 340 g + 2-3 msk vatten
1 ½ dl florsocker
2 citroner, rivet skal
Till servering
10 physalisbär
2 dl minimaränger
1. Vispa grädden ganska hård.
2. Vispa lemon curden med vattnet med elvisp så den blir slät. Lägg ett par matskedar av curden i 8 fina små burkar eller glas. Gärna olika!
3. Vispa i resten av lemon curden i den vispade grädden och sikta i florsockret. Tillsätt citronskalet och fortsätt vispa så allt är blandat och du har en fluffig mousse.
4. Kyl moussen ca en timme.
5. Lägg upp i en spritspåse med valfri lite större tyll och spritsa ut i burkarna eller glasen. Alternativt bara skeda upp den.
6. Skiva physalisbären och strö på dem tillsammans med minimaränger precis vid servering.
109 kr
Sveriges favoritcava är en frisk cava med generös fruktighet. Finns i alla butiker.
Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Bubblet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt.