Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Citronmousse med lemon curd och minimaränger

Den här snabba desserten är len och fluffig med söt och syrlig smak av lemon curd, och väldigt vacker att servera gästerna! I glaset väljer vi gärna ett rosé med en fin syra som möter upp fruktens naturliga syra och vinets fruktighet går fint ihop dessertens söta inslag.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

3 dl vispgrädde
1 burk lemon curd, ca 340 g + 2-3 msk vatten
1 ½ dl florsocker
2 citroner, rivet skal

Till servering
10 physalisbär
2 dl minimaränger

1. Vispa grädden ganska hård.

2. Vispa lemon curden med vattnet med elvisp så den blir slät. Lägg ett par matskedar av curden i 8 fina små burkar eller glas. Gärna olika!

3. Vispa i resten av lemon curden i den vispade grädden och sikta i florsockret. Tillsätt citronskalet och fortsätt vispa så allt är blandat och du har en fluffig mousse.

4. Kyl moussen ca en timme.

5. Lägg upp i en spritspåse med valfri lite större tyll och spritsa ut i burkarna eller glasen. Alternativt bara skeda upp den.

6. Skiva physalisbären och strö på dem tillsammans med minimaränger precis vid servering.

Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER