Citronmousse med lemon curd och minimaränger
Den här snabba desserten är len och fluffig med söt och syrlig smak av lemon curd, och väldigt vacker att servera gästerna! I glaset väljer vi gärna ett rosé med en fin syra som möter upp fruktens naturliga syra och vinets fruktighet går fint ihop dessertens söta inslag.









Ingredienser
3 dl vispgrädde
1 burk lemon curd, ca 340 g + 2-3 msk vatten
1 ½ dl florsocker
2 citroner, rivet skal
Till servering
10 physalisbär
2 dl minimaränger
1. Vispa grädden ganska hård.
2. Vispa lemon curden med vattnet med elvisp så den blir slät. Lägg ett par matskedar av curden i 8 fina små burkar eller glas. Gärna olika!
3. Vispa i resten av lemon curden i den vispade grädden och sikta i florsockret. Tillsätt citronskalet och fortsätt vispa så allt är blandat och du har en fluffig mousse.
4. Kyl moussen ca en timme.
5. Lägg upp i en spritspåse med valfri lite större tyll och spritsa ut i burkarna eller glasen. Alternativt bara skeda upp den.
6. Skiva physalisbären och strö på dem tillsammans med minimaränger precis vid servering.