Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Confiterad torskrygg

En snabb, lättlagad och lyxig helgrätt. Potatisen och fisken släpper ifrån sig vätska och bildar en underbar sky tillsammans med olivoljan. Confiterad torskrygg i denna form är riktigt gott till ett glas chardonnay eller champagne.

Vintips till receptet
499 kr

Ingredienser

800 g färsk torskrygg med skinn
600 g potatis
8-10 sardellfiléer
4 vitlöksklyftor
1 dl grovt hackad bladpersilja
3 msk tomatpuré
3 dl olivolja
1 dl svarta oliver
flingsalt och nymald svartpeppar
2 msk hackad persilja

Till servering:
Gott surdegsbröd

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i små tärningar, cirka 1 x 1 centimeter. Ställ åt sidan.

2. Hacka sardellerna och skala och hacka vitlöken.


3.  Hetta upp lite av oljan i en stor gryta. Fräs sardellerna, vitlöken och persiljan utan att det tar färg.


4. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med ett par minuter under omrörning. Häll i resten av oljan och lägg i potatisen, salt och peppar.


5.  Låt det sjuda på låg värme under lock i cirka 15 minuter eller tills potatisen känns mjuk och saftar av sig.


6.  Lägg fiskbitarna ovanpå och strö på oliverna. Lägg på locket. Låt det sjuda försiktigt i cirka 5-10 minuter beroende på tjocklek tills fisken känns klar och lätt faller isär när du petar på den. Salta och peppra lätt.


7.  Garnera med lite hackad persilja och servera med gott surdegsbröd att suga upp den fina skyn med.

Recept och styling: Liselotte Forslin
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Världsklass!" Missa inte på tillfälliga hyllan just nu

LÄS MER