Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut
159 kr
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut är ett elegant och friskt mousserande rosévin från den...
Tapas är perfekt mat att servera på hemmamiddagen. Alla hittar något dom gillar på bordet och ni får äta och umgås länge. Servera dessa goda friterade tapas smaksatta med spansk ost och skinka till ett smakrikt bubbel.
50 gram smör
2 msk olivolja
3 dl mjölk
75 g mjöl
Salt och peppar
En krm riven muskotnöt
50 gram riven machego
2-3 skivor rökt serranoskinka
Olja för fritering
Till panering:
Mjöl
Salt
Peppar
1 ägg
Ströbröd
1. Smält smör och olivolja i en kastrull. Ta bort från värmen och rör ner mjölet lite åt gången tills du får en len smet.
2. Tillsätt mjölk, häll i lite åt gången och rör så att det inte blir några klumpar.
3. Hetta upp smeten under omröring så att den tjocknar. Sjud i cirka 5 minuter så att du får en riktigt tjock smet.
4. Smaka upp såsen med serrano, riven manchego, salt, peppar och riven muskotnöt.
5. Häll över i en bunke och låt svalna. Täck med gladpack och låt stå i kylen i minst 60 minuter.
6. Gör en trestegs panering. En tallrik med vetemjöl salt och peppar, en med ägg och en med ströbröd.
7. Forma smeten till cylindrar med hjälp av en matsked. Panera sedan i tre steg. Först i vetemjöl, sen ägg och sist ströbröd.
8. Häll ner frityrolja i en kastrull och hetta upp till ca 150-180 grader. Du kan testa att oljan är tillräckligt varm genom att slänga ner en brödbit. Blir brödbiten gyllenbrun på ca 1 minut är det klart.
9. Fritera några croquetas i taget, det tar cirka 4-5 minuter eller tills de har fått färg och är krispiga.
10. Lägg dom färdigfriterade croquetasarna på hushållspapper så attt överflödig olja sugs upp.
11. Toppa med salt och servera som en del av tapasmiddagen
159 kr
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut är ett elegant och friskt mousserande rosévin från den...
Tapas är en populär rätt som vi framförallt känner som spansk, men som serveras runt hela...