Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Enkla Gambas al ajillo

Tapasfavoriten gambas al ajillo är enkelt att laga hemma. Då kan du avgöra hur het du vill servera din gambas al ajillo. I glaset kan du servera ett torrt rosévin. Vinets friskhet möter perfekt de rika smakerna av vitlök och räkor.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

1 kg räkor med skal
3 dl olivolja
8-10 vitlöksklyftor
2 färska chilifrukter (För mer mindre hetta uteslut kärnorna)
saft från 1 citron
Färsk persilja
Salt

Gör så här

1. Hetta upp oljan i en stekpanna.

2. Hacka, vitlök och chili smått. Tillsätt oljan och låt fräsa någon minut, vitlöken ska börja få lite färg men inte brännas.

3. Sänk värmen och lägg i räkorna. Räkorna ska bli rosa och rulla ihop sig något.

4. Ta bort stekpannan från värmen  och tillsätt citron och salt.

5. Lägg över räkorna i fyra uppvärmda skålar och toppa med persilja.

6. Servera rykande heta tillsammans med ett gott bröd.

Recept: Viva vin och Mat
Betyg
73 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Vin till tapas
Ida Fürst bild

Vin till tapas

Populära tapas! Vad ska du dricka för vin till? Här guidar vi dig till vinvalen och tipsar om goda recept.

Recept torskbollar
20 min

Friterade torskbollar

Ljuvliga tapas som passar perfekt att servera med ett glas rosé. Vi doppar dessa torskbollar i citronmajonnäs och njuter!

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER