Enkla Gambas al ajillo
Tapasfavoriten gambas al ajillo är enkelt och ack så gott att laga hemma. Här kan du avgöra hur het du vill servera din gambas al ajillo. Väljer du mycket hetta är ett fruktigt vin att föredra i glaset då ett fruktighet i glaset balanserar hetta på tallriken. Servera gärna en fruktig cava till räkorna. Den friska syran lättar upp oljan i rätten!





Ingredienser
Gör så här
1. Hetta upp oljan i en stekpanna.
2. Hacka, vitlök och chili smått. Tillsätt oljan och låt fräsa någon minut, vitlöken ska börja få lite färg men inte brännas.
3. Sänk värmen och lägg i räkorna. Räkorna ska bli rosa och rulla ihop sig något.
4. Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt citron och salt.
5. Lägg över räkorna i fyra uppvärmda skålar och toppa med persilja.
6. Servera rykande heta tillsammans med ett gott bröd.