Julià & Navinès Cava Organic Rosé
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.
Underbara matiga tapas som är fyllda med het köttfärs och salta komponenter och som oliver och fetaost. Lika goda att göra på vegetariskt "köttfärs" som på nötfärs. Cava till tapas passar mycket bra. Testa gärna en rosécava till dessa matiga munsbitar.
Deg:
6 dl vetemjöl
1 dl mjölk
75 g rumsvarmt smör
1 ägg
Salt
500 g köttfärs
2 små gullökar
2 tsk spiskummin
1 msk oregano
2 tsk chiliflakes
1 dl rödvin
1 nypa strösocker
Smör och olivolja till stekning
salt och svartpeppar
En näve gröna oliver
1/2 pkt fetaost
1. Skala och hacka lök och och stek genomskinlig i rikligt med smör och olivolja.
2. Tillsätt och bryn köttfärsen.
3. Häll i tomatpuré, spiskummin och chiliflakes. Låt fräsa en stund.
4. Tillsätt vinet, en klyfta vitlök och oregano. Låt stå tills vinet kokat in.
5. Smaka av köttfärssåsen med salt, nymalen svartpeppar och en nypa socker.
6. Ställ köttfärsen åt sidan och låt svalna innan du monterar pirogerna.
7. Sätt ugnen på 175°.
8. Blanda ingredienserna till degen i en bunke och arbeta fram en smidig deg.
9. Dela upp degen i 12 bitar. Rulla till bollar och kavla ut till runda plattor (ca 12 cm i diameter).
10. Grovhacka oliverna och smula fetaosten.
11. Fördela färs, fetaost och olivhack på ena halvan plattorna. Se till så att du sparar en ram runt fyllningen.
12. Vik över till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel.
13. Lägg halvmånarna på bakpappersklädd plåt.
14. Pensla halvmånespirogerna med uppvispat ägg, baka i mitten av ugnen i ca 25 min.
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.