Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ernst Saltimbocca

En klassisk italienskt rätt med rena smaker av salvia, citron och fint kalvkött. Perfekt till ett kryddigt rött vin.

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

4 skivor kalvinnanlår
nymald svartpeppar
färsk salvia
4–8 skivor prosciutto
1 dl vetemjöl
olivolja till stekning
färskpressad saft från
½ citron
1 gul lök
3 dl torrt vitt vin
Blomkåls- och morotspanna
300 g blomkål
2 morötter
3 potatisar
spadet från saltimboccan
2 vitlöksklyftor
100 g gröna bönor
1 knippe persilja
Till servering
färska salviablad
½ citron

Gör så här

1. Dela blomkålen i buketter och förväll dem i cirka 5 minuter i kokande vatten. Låt rinna av. Skala morötter och potatis. Skär morötterna i stavar och potatisen i mindre bitar.

2. Lägg köttet på en skärbräda och peppra ordentligt. Dela eventuellt stora skivor. Lägg ett salviablad och en tunn bit prosciutto på varje köttbit. Fäst med tandpetare vid behov.

3. Häll mjölet på en tallrik och vänd köttskivorna i det. Stek köttet i olivolja på båda sidor tills det har fin färg. Börja med prosciuttosidan ned.

4. Pressa citronsaft över köttet. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, vin och lite hackad salvia till köttsaften. Låt schnitzlarna koka ihop med vätskan och tillsätt eventuellt lite vatten. Lyft upp schnitzlarna efter att de har sugit åt sig av vätskan och håll dem varma.

5. Värm upp pannan med köttspadet och lägg i morötter och potatis. Skala och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan av en kniv och tillsätt dem i pannan när potatisen fått fin färg. Tillsätt bönorna och låt steka med så att även de får lite färg. Lägg i blomkålen och rör om ordentligt. Tillsätt eventuellt lite vatten för att ånga upp grönsakerna. Hacka och strö över persiljan.

6. Servera schnitzlarna tillsammans med blomkåls- och morotspannan. Garnera med färska salviablad och avsluta med att pressa över citron.

Detta recept på Saltimbocca av Ernst Kirschsteiger är hämtat ur hans kokbok  I det enkla bor det goda (Bonnier Fakta).
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Krämig tacopaj
1 tim

Krämig tacopaj

Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!

oxfile provencal
Samuel From

Oxfilé Provençale

Lyxig oxfilé provencale med vitlökssmör packad med ljuvliga örter och krispigt råstekt potatis.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER