Periquita Reserva
109 kr
Ett kraftfullt vin med toner av plommon, kakao och vanilj – perfekt för hösten.
En klassisk italienskt rätt med rena smaker av salvia, citron och fint kalvkött. Perfekt till ett lättare rött vin.
4 skivor kalvinnanlår
nymald svartpeppar
färsk salvia
4–8 skivor prosciutto
1 dl vetemjöl
olivolja till stekning
färskpressad saft från
½ citron
1 gul lök
3 dl torrt vitt vin
Blomkåls- och morotspanna
300 g blomkål
2 morötter
3 potatisar
spadet från saltimboccan
2 vitlöksklyftor
100 g gröna bönor
1 knippe persilja
Till servering
färska salviablad
½ citron
1. Dela blomkålen i buketter och förväll dem i cirka 5 minuter i kokande vatten. Låt rinna av. Skala morötter och potatis. Skär morötterna i stavar och potatisen i mindre bitar.
2. Lägg köttet på en skärbräda och peppra ordentligt. Dela eventuellt stora skivor. Lägg ett salviablad och en tunn bit prosciutto på varje köttbit. Fäst med tandpetare vid behov.
3. Häll mjölet på en tallrik och vänd köttskivorna i det. Stek köttet i olivolja på båda sidor tills det har fin färg. Börja med prosciuttosidan ned.
4. Pressa citronsaft över köttet. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, vin och lite hackad salvia till köttsaften. Låt schnitzlarna koka ihop med vätskan och tillsätt eventuellt lite vatten. Lyft upp schnitzlarna efter att de har sugit åt sig av vätskan och håll dem varma.
5. Värm upp pannan med köttspadet och lägg i morötter och potatis. Skala och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan av en kniv och tillsätt dem i pannan när potatisen fått fin färg. Tillsätt bönorna och låt steka med så att även de får lite färg. Lägg i blomkålen och rör om ordentligt. Tillsätt eventuellt lite vatten för att ånga upp grönsakerna. Hacka och strö över persiljan.
6. Servera schnitzlarna tillsammans med blomkåls- och morotspannan. Garnera med färska salviablad och avsluta med att pressa över citron.
109 kr
Ett kraftfullt vin med toner av plommon, kakao och vanilj – perfekt för hösten.
Klassisk, god och elegant köttgryta - serveras gärna tillsammans med ett generöst rödvin.