Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Färsbiffar med ajvar och fetaost

Ajvar och fetaost är underbart gott till och i dessa färsbiffar. Vi serverar dem med lättkokt broccoli och ugnsrostad potatis.

Vintips till receptet
139 kr

Ingredienser

500 g nötfärs
1 ägg
200 g fetaost
2 dl ajvar
800 g potatis
1 broccolihuvud
Smör
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda med lite olja och lägg på en ugnsplåt. Strö över salt och svartpeppar.

3. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisklyftorna fått fin färg och är färdiga.

4. Blanda nötfärsen med ägg, 100 g smulad fetaost, 2 msk ajvar, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma till biffar.

5. Stek i smör eller olja tills biffarna fått fin färg och är genomstekta. Dela broccolin i mindre huvud och koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter.

6. Servera färsbiffarna med klyftpotatis, ajvar, fetaost och broccoli.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Biff Rydberg
Sanna Ohlander
40 min

Biff Rydberg

En läcker rätt med rena och klassiska smaker