Saint Auriol Chatelaine La Clape 750ml
139 kr
Fruktigt, kryddigt och komplext vin med inslag av mörka bär, örter, vitpeppar, lakrits, choklad och fat.
Ajvar och fetaost är underbart gott till och i dessa färsbiffar. Vi serverar dem med lättkokt broccoli och ugnsrostad potatis.
500 g nötfärs
1 ägg
200 g fetaost
2 dl ajvar
800 g potatis
1 broccolihuvud
Smör
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda med lite olja och lägg på en ugnsplåt. Strö över salt och svartpeppar.
3. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisklyftorna fått fin färg och är färdiga.
4. Blanda nötfärsen med ägg, 100 g smulad fetaost, 2 msk ajvar, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma till biffar.
5. Stek i smör eller olja tills biffarna fått fin färg och är genomstekta. Dela broccolin i mindre huvud och koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
6. Servera färsbiffarna med klyftpotatis, ajvar, fetaost och broccoli.
139 kr
Fruktigt, kryddigt och komplext vin med inslag av mörka bär, örter, vitpeppar, lakrits, choklad och fat.
79 kr
Fruktigt, kryddigt och komplext vin med inslag av mörka bär, örter, vitpeppar, lakrits, choklad och fat.