Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Färsbiffar med ajvar och fetaost

Ajvar och fetaost är underbart gott till och i dessa färsbiffar. Vi serverar dem med lättkokt broccoli och ugnsrostad potatis.

Vintips till receptet
139 kr

Ingredienser

500 g nötfärs
1 ägg
200 g fetaost
2 dl ajvar
800 g potatis
1 broccolihuvud
Smör
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda med lite olja och lägg på en ugnsplåt. Strö över salt och svartpeppar.

3. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisklyftorna fått fin färg och är färdiga.

4. Blanda nötfärsen med ägg, 100 g smulad fetaost, 2 msk ajvar, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma till biffar.

5. Stek i smör eller olja tills biffarna fått fin färg och är genomstekta. Dela broccolin i mindre huvud och koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter.

6. Servera färsbiffarna med klyftpotatis, ajvar, fetaost och broccoli.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Biff Rydberg
Sanna Ohlander
40 min

Biff Rydberg

En läcker rätt med rena och klassiska smaker

Bäst pris på Systembolaget
Smörig, ekad, rund & fruktig i en rymlig 1L-flaska - 98 kronor

LÄS MER