Biff Rydberg
Biff Rydberg är som en lyxvariant av pytt i panna där alla råvaror steks upp för sig. Servera med en god senap, äggula och massor av persilja. I glaset rekommenderar vi ett fruktigt och mjukt rödvin!
Ingredienser
600 g nötkött (oxfilé, ryggbiff, entrecôte)
3 gula lökar
10 potatisar
1 kruka färsk persilja/ 1 knippe
4 äggulor
Salt
Svartpeppar
Smör
Senap
Gör så här
1. Sätt ugnen på 75°C. Skala potatisen och skär den i 1×1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag och skölj ordentligt. Skär köttet i 2×2 cm bitar. Skala och hacka löken. Finhacka persiljan.
2. Stek potatisen, i omgångar, i smör tills all potatis fått fin färg och är mjuk. Lägg över all potatis i en ugnsfast form och håll varm i ugnen.
3. Stek löken i smör tills den är gyllenbrun. Lägg upp bredvid potatisen och håll varm i ugnen.
4. Stek till sist köttet i omgångar i smör tills alla bitar har fått fin färg och är klara. Köttet får gärna vara lite rosa i mitten.
5. Ta ut fatet med potatis och lök ur ugnen och lägg upp köttet bredvid. Servera med persilja, färsk äggula och senap.