Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Biff Rydberg

Biff Rydberg är som en lyxvariant av pytt i panna där alla råvaror steks upp för sig. Servera med en god senap, äggula och massor av persilja. I glaset rekommenderar vi ett kryddigt och fruktigt rödvin!

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

600 g nötkött (oxfilé, ryggbiff, entrecôte)
3 gula lökar
10 potatisar
1 kruka färsk persilja/ 1 knippe
4 äggulor
Salt
Svartpeppar
Smör
Senap

Gör så här

1. Sätt ugnen på 75°C. Skala potatisen och skär den i 1×1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag och skölj ordentligt. Skär köttet i 2×2 cm bitar. Skala och hacka löken. Finhacka persiljan.

2. Stek potatisen, i omgångar, i smör tills all potatis fått fin färg och är mjuk. Lägg över all potatis i en ugnsfast form och håll varm i ugnen.

3. Stek löken i smör tills den är gyllenbrun. Lägg upp bredvid potatisen och håll varm i ugnen.

4. Stek till sist köttet i omgångar i smör tills alla bitar har fått fin färg och är klara. Köttet får gärna vara lite rosa i mitten.

5. Ta ut fatet med potatis och lök ur ugnen och lägg upp köttet bredvid. Servera med persilja, färsk äggula och senap.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
16 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER