Falu Rödvin
209 kr
Traditionellt rött vin från soliga vingårdar i södra Frankrike. Perfekt till svensk husmanskost.
En lättlagad och matig paj för hela familjen. Så festlig att ställa fram på halloweenpartyt. Tack vare att det är en skvätt vin i köttfärssåsen blir denna paj extra vinvänlig. Servera pajen tillsammans med ett fruktigt rödvin!
2 paket färdig pajdeg
500 gram köttfärs
1 mellanstor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
1 stor morot el 2 mindre
½ dl rött vin
½ dl vatten
3/4 köttbuljongtärning
½ tub tomatpuré
1 skvätt kinesisk soja
torkad oregano
torkad basilika
1 dl riven parmesan eller annan ost
salt
nymald svartpeppar
(1 nypa socker)
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök, vitlök, selleri och morot.
3. Stek lök, vitlök, selleri och morot i olivolja på medelvärme tillsammans med örtkryddorna. Krydda efter smak. När löken börjar bli genomskinlig, ta upp och lägg åt sidan.
4. Bryn sedan köttfärsen på lite högre värme så att den får lite stekyta. När köttfärsen nästan är klar, tillsätt tomatpuré, grönsakerna och löken samt vin, vatten, soja och buljong. Späd eventuellt med lite mer vatten om det behövs. Låt koka i cirka 10-15 minuter.
5. Medan köttfärsen kokar, riv osten och lägg ena pajdegen som botten i en pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i cirka 10 minuter.
6. Skär ut valfritt mönster av den andra pajdegen. Vill du inte ha något lock kan du hoppa över denna del.
7. Smaka av köttfärsen och tillsätt eventuellt mer salt samt nymald svartpeppar. Kanske behövs en liten nypa socker för att höja smaken?
8. Ta ut den förgräddade pajdegen ur ugnen och lägg på den rivna osten. Lägg sedan på köttfärsen och toppa sedan med locket. (Använder du inget lock kan du toppa med lite mer riven ost.) Sätt in pajen i ugnen i cirka 30 minuter tills pajen har fin färg.
9. Låt svalna något och servera med en stor grönsallad.
209 kr
Traditionellt rött vin från soliga vingårdar i södra Frankrike. Perfekt till svensk husmanskost.
Magiskt gott recept på smashed burger på högrevsfärs! Toppas självklart med cheddar, karamelliserad lök och god dressing.
En riktigt fräsch grillrätt - perfekt heta sommardagar.