Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Flädersorbet med citron, hallon och mousserande vin

Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Det mousserande vinet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt. Både i desserten och i glaset rekommenderar vi ett elegant och friskt bubbel med härligt krämig mousse och fruktiga inslag som matchar sorbetens syrliga och bäriga smaker.

Vintips till receptet
105 kr

Ingredienser

Sorbet
3 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 dl vatten
3 äggvitor
1 msk strösocker
1 citron, rivet skal

Dessutom
150 g hallon
små citronskalstrimlor, eller rivet
½ flaska mousserande vin, gärna Cuvée Castello

1. Blanda saft och vatten i en låg form och frys ett par timmar tills du har en issörja. Rör då och då.

2. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum med elvisp i en stor skål.

3. Ta ut den halvfrysta saften och skrapa med en gaffel så det blir finfördelat. Tillsätt det till skålen med äggviteskummet och vispa slätt.

4. Frys ca 4-6 timmar.

5. Lägg ett par kulor sorbet i vida glas eller glasskålar. Lägg i hallon och strö på lite citronskal.

6. Häll försiktigt i mousserande vin precis vid servering. Häll inte direkt på sorbeten.

Betyg
18 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER