Prosecco Pizzolato Organic
105 kr 109 kr
Sveriges bäst säljande prosecco. Perfekt att bjuda på i påsk!
Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Det mousserande vinet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt. Både i desserten och i glaset rekommenderar vi ett elegant och friskt bubbel med härligt krämig mousse och fruktiga inslag som matchar sorbetens syrliga och bäriga smaker.
Sorbet
3 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 dl vatten
3 äggvitor
1 msk strösocker
1 citron, rivet skal
Dessutom
150 g hallon
små citronskalstrimlor, eller rivet
½ flaska mousserande vin, gärna Cuvée Castello
1. Blanda saft och vatten i en låg form och frys ett par timmar tills du har en issörja. Rör då och då.
2. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum med elvisp i en stor skål.
3. Ta ut den halvfrysta saften och skrapa med en gaffel så det blir finfördelat. Tillsätt det till skålen med äggviteskummet och vispa slätt.
4. Frys ca 4-6 timmar.
5. Lägg ett par kulor sorbet i vida glas eller glasskålar. Lägg i hallon och strö på lite citronskal.
6. Häll försiktigt i mousserande vin precis vid servering. Häll inte direkt på sorbeten.
105 kr 109 kr
Sveriges bäst säljande prosecco. Perfekt att bjuda på i påsk!
En utsökt dessert som bjuder på den perfekta balansen mellan sött och syrligt!