Cuvée Castelo Blanc de Blancs Brut
79 kr
Premiär för ett frisk bubbel med elegant smak och krispig fräschör
Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Det mousserande vinet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt. Både i desserten och i glaset rekommenderar vi ett elegant och friskt bubbel med härligt krämig mousse och fruktiga inslag som matchar sorbetens syrliga och bäriga smaker.
Sorbet
3 dl koncentrerad fläderblomssaft
1 dl vatten
3 äggvitor
1 msk strösocker
1 citron, rivet skal
Dessutom
150 g hallon
små citronskalstrimlor, eller rivet
½ flaska mousserande vin, gärna Cuvée Castello
1. Blanda saft och vatten i en låg form och frys ett par timmar tills du har en issörja. Rör då och då.
2. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum med elvisp i en stor skål.
3. Ta ut den halvfrysta saften och skrapa med en gaffel så det blir finfördelat. Tillsätt det till skålen med äggviteskummet och vispa slätt.
4. Frys ca 4-6 timmar.
5. Lägg ett par kulor sorbet i vida glas eller glasskålar. Lägg i hallon och strö på lite citronskal.
6. Häll försiktigt i mousserande vin precis vid servering. Häll inte direkt på sorbeten.
79 kr
Premiär för ett frisk bubbel med elegant smak och krispig fräschör
En utsökt dessert som bjuder på den perfekta balansen mellan sött och syrligt!