Frasigt stekt baguette med balsamicostekt rödbeta och chèvre
Den tidlösa kombinationen chèvre och rödbeta gör sig riktigt väl till vin och är som gjort för att serveras som förrätt eller till småplock. I glaset väljer vi ett torrt franskt rosévin!









Ingredienser
Receptet avser 4 smårätter
Om rödbetorna köps okokta är tillagningstiden 45 minuter
4 skivor baguette
80 g chevre
1 kokt rödbeta a ca 50 g
1 1/2 msk balsamico
2 msk hackade rostade pistagenötter
olivolja
Till servering:
Smörgåskrasse
Gör så här
1. Skiva chèvren och dela rödbetan i klyftor.
2. Stek brödskivorna i olivolja på medelhög temperatur ett par minuter till en frasig yta.
3. Stek sedan de kokta rödbetsklyftorna i olivolja på medelhög temperatur ett par minuter. Häll på balsamicon och lite salt och stek vidare i ca en minut.
4. Lägg chèvren på brödskivorna och toppa med rödbetan och lite smörgåskrasse.