Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Frasigt stekt baguette med balsamicostekt rödbeta och chèvre

Den tidlösa kombinationen chèvre och rödbeta gör sig riktigt väl till vin och är som gjort för att serveras som förrätt eller till småplock. I glaset väljer vi ett torrt franskt rosévin!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Receptet avser 4 smårätter
Om rödbetorna köps okokta är tillagningstiden 45 minuter

4 skivor baguette
80 g chevre
1 kokt rödbeta a ca 50 g
1 1/2 msk balsamico
2 msk hackade rostade pistagenötter
olivolja

Till servering:
Smörgåskrasse

Gör så här

1. Skiva chèvren och dela rödbetan i klyftor.

2. Stek brödskivorna i olivolja på medelhög temperatur ett par minuter till en frasig yta.

3. Stek sedan de kokta rödbetsklyftorna i olivolja på medelhög temperatur ett par minuter. Häll på balsamicon och lite salt och stek vidare i ca en minut.

4. Lägg chèvren på brödskivorna och toppa med rödbetan och lite smörgåskrasse.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
21 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
15 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER