Liten räksallad med syrad rödlök, fänkål och dillsmetana
En enkel räksallad är den perfekta förrätten till middagsbjudningen! I salladen samsas många goda smaker och i glaset väljer vi ett fruktigt rosévin vars mineralitet gifter sig fint med räkornas haviga ton och där syran från smetana och citron framhäver vinets söta toner.









Ingredienser
Receptet avser 4 smårätter
100 g räkor
2 msk kapris
1/2 rödlök
1/4 fänkål
3 msk pressad citronjuice
1 tsk flytande honung
salt
3 msk smetana
2 msk dill
salt
Till servering:
Dill
Gör så här
1. Finstrimla rödlök och fänkål och marinera i pressad citron, honung och lite salt.
2. Blanda smetanan med dillen och en nypa salt.
3. Lätthacka räkorna och kaprisen och blanda samman.
4. Lägg räkblandningen i botten på 4 små skålar. Toppa med smetanan, de syrade grönsakerna och lite dill.