Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett
89 kr
Vinet är knappt halvtorrt med en krispig syra och påtaglig rieslingkaraktär med citrusfrukt. Lång, intensiv och aromatisk eftersmak med inslag av mineral.
En enkel räksallad är den perfekta förrätten till middagsbjudningen! I salladen samsas många goda smaker och i glaset väljer vi ett friskt vitt vin vars mineralitet gifter sig fint med räkornas haviga ton och där syran från smetana och citron framhäver vinets söta toner.
Receptet avser 4 smårätter
100 g räkor
2 msk kapris
1/2 rödlök
1/4 fänkål
3 msk pressad citronjuice
1 tsk flytande honung
salt
3 msk smetana
2 msk dill
salt
Till servering:
Dill
1. Finstrimla rödlök och fänkål och marinera i pressad citron, honung och lite salt.
2. Blanda smetanan med dillen och en nypa salt.
3. Lätthacka räkorna och kaprisen och blanda samman.
4. Lägg räkblandningen i botten på 4 små skålar. Toppa med smetanan, de syrade grönsakerna och lite dill.
89 kr
Vinet är knappt halvtorrt med en krispig syra och påtaglig rieslingkaraktär med citrusfrukt. Lång, intensiv och aromatisk eftersmak med inslag av mineral.
Perfekt rätt att servera som förrätt eller småplock!
Det är väldigt lätt att matcha bubbel med riktigt god mat, precis som ”Fredagskocken” Mattias Larsson...