Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Liten räksallad med syrad rödlök, fänkål och dillsmetana

En enkel räksallad är den perfekta förrätten till middagsbjudningen! I salladen samsas många goda smaker och i glaset väljer vi ett fruktigt rosévin vars mineralitet gifter sig fint med räkornas haviga ton och där syran från smetana och citron framhäver vinets söta toner.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Receptet avser 4 smårätter

100 g räkor
2 msk kapris
1/2 rödlök
1/4 fänkål
3 msk pressad citronjuice
1 tsk flytande honung
salt
3 msk smetana
2 msk dill
salt

Till servering:
Dill

Gör så här

1. Finstrimla rödlök och fänkål och marinera i pressad citron, honung och lite salt.

2. Blanda smetanan med dillen och en nypa salt.

3. Lätthacka räkorna och kaprisen och blanda samman.

4. Lägg räkblandningen i botten på 4 små skålar. Toppa med smetanan, de syrade grönsakerna och lite dill.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
18 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
15 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Bäst pris på Systembolaget
Smörig, ekad, rund & fruktig i en rymlig 1L-flaska - 98 kronor

LÄS MER