Falu Rödvin
209 kr
Traditionellt rött vin från soliga vingårdar i södra Frankrike. Perfekt till svensk husmanskost.
Enkel och god pasta som du lätt slänger ihop en trött fredagskväll. Det går bra att byta fläsket mot räkor. Bryn kålen tillsammans med lite hackad vitlök och vänd i så fall ner räkorna hastigt på slutet, de ska bara bli genomvarma. Servera gärna denna pasta med ett fruktigt rödvin!
pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
300 g rimmat sidfläsk
200–300 g spetskål
2 msk smör
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1–2 dl riven parmesan
Servering:
50 g grovhackade valnötter
1. Koka pastan och låt rinna av.
2. Strimla fläsk och kål.
3. Stek fläsket knaprigt.
4. Bryn sedan kålen i smör så den mjuknar och får färg.
5. Koka upp grädden. Blanda ner pasta, äggulor och parmesan, ta från värmen och rör om väl.
6. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, fördela fläsk och kål över. Toppa med nötter och riven parmesan.
209 kr
Traditionellt rött vin från soliga vingårdar i södra Frankrike. Perfekt till svensk husmanskost.
Läcker tryffelpasta att servera tillsammans med ett elegant rödvin som kan ta hand om tryffeln på bästa sätt!