Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Fredagspasta med rimmat fläsk och brynt spetskål

Enkel och god pasta som du lätt slänger ihop en trött fredagskväll. Det går bra att byta fläsket mot räkor. Bryn kålen tillsammans med lite hackad vitlök och vänd i så fall ner räkorna hastigt på slutet, de ska bara bli genomvarma. Servera gärna denna pasta med ett fruktigt rödvin!

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
300 g rimmat sidfläsk
200–300 g spetskål
2 msk smör
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1–2 dl riven parmesan

Servering:
50 g grovhackade valnötter

 

Gör så här

1. Koka pastan och låt rinna av.

2. Strimla fläsk och kål.

3. Stek fläsket knaprigt.

4. Bryn sedan kålen i smör så den mjuknar och får färg.

5. Koka upp grädden. Blanda ner pasta, äggulor och parmesan, ta från värmen och rör om väl.

Servering:

6. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, fördela fläsk och kål över. Toppa med nötter och riven parmesan.

 

Receptet är hämta ut boken Hela helgen med mat och vin (Bonnier Fakta) av Håkan Larsson.
Betyg
15 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Falu Rödvin

Falu Rödvin

209 kr

Traditionellt rött vin från soliga vingårdar i södra Frankrike. Perfekt till svensk husmanskost.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER