Mandel- och äppelkaka med vispad grädde
Äppelsäsongen är igång och vad är godare än en nybakt kaka? Rustik och härlig, franskinspirerad mandel- och äppelkaka serveras i sin enkelhet med creme chantilly eller som vi säger här hemma i, vispad grädde. När det gäller att matcha dessertviner med dessert är det allra viktigaste att ha ett dessertvin som är sötare än desserten.
Ingredienser
3 äpplen
300 g mandelmassa
150 g smör
3 ägg
Springform eller pajform om ca 20 cm i diameter
Gör så här
1. Riv mandelmassan grovt
2. Tärna smöret och vispa det samman med mandelmassan tills slätt.
3. Vispa sakta ner 1 ägg i taget, tills det är väl blandat.
4. Häll ner mandelsmeten i en ugnsfast form
5. Dela, kärna ur och skiva äpplena och placera omlott i mandelsmeten.
6. Baka kakan på 200 C i c:a 25 minuter.
7. Servera kakan ljummen med lite lättvispad grädde.