Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Mandel- och äppelkaka med vispad grädde

Äppelsäsongen är igång och vad är godare än en nybakt kaka? Rustik och härlig, franskinspirerad mandel- och äppelkaka serveras i sin enkelhet med creme chantilly eller som vi säger här hemma i, vispad grädde. När det gäller att matcha dessertviner med dessert är det allra viktigaste att ha ett dessertvin som är sötare än desserten.

Ingredienser

3 äpplen
300 g mandelmassa
150 g smör
3 ägg

Springform eller pajform om ca 20 cm i diameter

 

Gör så här

1. Riv mandelmassan grovt

2. Tärna smöret och vispa det samman med mandelmassan tills slätt.

3. Vispa sakta ner 1 ägg i taget, tills det är väl blandat.

4. Häll ner mandelsmeten i en ugnsfast form

5. Dela, kärna ur och skiva äpplena och placera omlott i mandelsmeten.

6. Baka kakan på 200 C i c:a 25 minuter.

7. Servera kakan ljummen med lite lättvispad grädde.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Moa Karlberg
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Alambre

Alambre

99 kr

Druvig, aningen bränd, mycket söt smak med inslag av fat, pomerans, sultanrussin, ljust muscovadosocker, torkade aprikoser,...

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER