Julià & Navinès Cava Organic Rosé
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.
Friterade, fyllda gröna oliver blir ett riktigt lyxigt snacks eller del av tapasmiddagen. Se till att ha goda kvalitetsoliver men variera gärna fyllningen på oliverna med chili, citron och pimento. Perfekt till ett fruktigt bubbel!
1 dl ströbröd (gärna hemgjort!)
1/2 dl finriven parmesan
1 ägg
1 dl vetemjöl
rikligt med frityrolja
200 g fyllda gröna oliver
1. Blanda ströbröd och parmesan i en djup skål. Häll mjölet i en annan skål och vispa försiktigt upp ägget med en gaffel i en tredje skål.
2. Värm upp frityrolja till cirka 180 grader i en kastrull med höga kanter. (Ha kastrullocket i närheten, och om oljan skulle fatta
eld – lägg genast locket på kastrullen och stäng av plattan. Och ha inte köksfläkten igång.) Använd kökstermometer för att kolla temperaturen. Lägg alternativt i en liten bit vitt bröd – när brödet blir gyllenbrunt på cirka 30 sekunder är temperaturen rätt.
3. Doppa oliverna i mjöl, i ägg och slutligen i ströbrödet. Fritera 6–8 oliver åt gången tills de är gyllenbruna. Låt svalna lite på dubbelt hushållspapper. Servera oliverna rumstempererade.
Servera oliverna rumstempererade som tilltugg eller som en del av en charkbricka.
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.
Ett salt och gott tilltugg att ha till fördrinken eller till bubblet. Serveras med en salsa arrabiata med sting i.
Starta kvällen med aptitretande aperitivos i äkta italiensk anda. Gott till fördrinken!