Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Salamichips med salsa arrabiata

Trött på vanliga chips? Prova att göra salamichips. Superenkelt och gott. Salamichips är det perfekta tilltugget till en torr, friskt och bärig cava som kan balansera hettan från chilin.

Vintips till receptet
109 kr

Ingredienser

150g salami i tunna skivor

Salsa arrabiata:
50g soltorkade tomater
4 tomater
1 tsk basilika
0,5 tsk oregano eller timjan
0,5 dl olivolja
2 vitlöksklyfta
Saft och zest av 0,5 citron
0,5 msk råsocker eller honung
0,5 mild chilifrukt, utan kärnor

Gör så här

1. Sätt på ugnen till ca 225 grader. Fördela salamiskivorna så att de ligger en och en på en bakpapperkläddplåt (grädda i omgångar om inte alla får plats) och ugnstek salamin ca 7-10 minuter, håll koll så att den inte blir bränd.

2. Ta ut och låt svalna. Lägg gärna på hushållspapper så att överflödet fett sugs upp.

3. Skala tomaterna och skär i skivor. Lägg på bakpapper penslat med olja och ugnsbaka tomaterna och vitlöksklyftan ca 30 minuter i 150 graders ugnsvärme.  Ta ut och låt lufttorka 15 minuter.

4. Låt svalna. Mixa ihop ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar.

Servering:

5. Servera med gott bröd, crostini eller grissini.

Recept: Viva Vin och Mat
Foto: Emma Mattsson
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER