Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Aperitivo – fyra goda recept

Fixa en riktigt smarrig aperitivo hemma! Vad sägs om kokt kronärtskocka med citronmajonnäs, parmastekta sparrisar, minibruschetta och piadina med fänkålssalami och buffelmozzarella? Kallt bubbel kommer sitta som en smäck!

Vintips till receptet
109 kr

Ingredienser

Kokt kronärtskocka med citronmajonnäs
2 kronärtskockor
2 vitlöksklyftor
1 ½ liter vatten
4 citronskivor
5 timjankvistar
1 tsk salt

Citronmajonnäs
1 ½ dl majonnäs
1 citron

Parmastekta sparrisar
8 gröna sparrisar
4 skivor parmaskinka
olivolja

Minibruschetta
8 skivor baguette (ca 1/3)
250 g cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
2 msk finstrimlad basilika
olivolja, salt och svartpeppar

Piadina med fänkålssalami och buffelmozzarella
4 piadinabröd eller små tortillabröd
200 g buffelmozzarella
8 skivor fänkålssalami
25 g ruccola

Gör så här 

Kokt kronärtskocka med citronmajonnäs

1. Dela kronärtskockorna på hälften och lägg dem i en stor kastrull. Häll på vattnet.

2. Krossa vitlöksklyftorna och lägg ner de tillsammans med citron, timjan och salt. Sätt på ett lock, koka upp och sjud i ca 15 minuter tills kronärtskocksbotten är mjuk.

3. Låt skockorna svalna, minst 3 minuter, i lagen.

Citronmajonnäs

4. Finriv det yttersta skalet från citronen och blanda med majonnäsen.

5. Servera majonnäsen till kronärtskockan.

Parmastekta sparrisar

6. Dela skinkskivorna på hälften och rulla in sparrisarna i skinkskivorna.

7. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek rullarna i lite olivolja några minuter runt om tills skinkan är knaprig och sparrisen al dente.

Tips!

8. Är sparrisarna väldigt tjocka  kan du ugnsbaka dem i några minuter på 100 C.

Minibruschetta

9. Halvera tomaterna och finhacka vitlöken.

10. Värm en sauteuse eller en vid kastrull med lite olivolja i. Häll ner tomaterna och vitlöken och fräs i ca 5 minuter till en fin kompott. Smaka av med salt och svartpeppar.

11. Värm en stekpanna med olivolja till medelhög temperatur. Stek brödskivorna ett par minuter på varje sida till en frasig yta.

12. Toppa bröden med tomatkompotten och basilikan.

Piadina med fänkålssalami och buffelmozzarella

13. Häll av mozzarellan och dela den i 8 bitar. Låt den torka upp lite på ett dubbelvikt hushållspapper.

14. Lägg ut bröden och lägg salamiskivor, ruccola och mozzarellan på ena halvan av bröden. Vik sedan över den andra halvan.

15. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek den i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida tills brödet är frasigt.

Tips!

16. Servera också gärna lite oliver och chark till din aperitivo.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st
Tillagningstid
1 tim 15 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Apertivo bubbel
Liselotte Forslin_Pressbild_03
45 min

Aperitivo

Aperitivo – en perfekt start på kvällen. Bjud på en italiensk aperitivo och ett glas bubbel!

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER