Julià & Navinès Cava Organic Rosé
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.
Ljuvliga tapas som passar perfekt att servera till ett glas rosécava med frisk syra. Vi doppar dessa torskbollar i citronmajonnäs och njuter!
ca 500 g torsk (färsk eller fryst)
1 msk citronsaft
1 krm salt
2 kokta potatisar
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1 näve färsk persilja
1 msk citronsaft
(färsk chili efter smak)
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
2 dl ströbröd el panko
olja att fritera i
Tillbehör
Citromajonnäs/
Ramslöksmajonnäs
1. Tina fisken om du använder fryst.
2. Skala och koka potatisarna i saltat vatten. Låt svalna och pressa sedan potatisen.
3. Sjud den tinade fisken i 3 dl vatten, salt och en skvätt citronsaft tills torsken är klar. Låt rinna av.
4. Hacka lök, vitlök, chili och persilja. Finhacka fisken. Blanda fisk, potatis, lök, vitlök, persilja, citron, (chili) och äggula (spara äggvitan). Strö över mjölet och blanda ner i smeten. Vispa äggvitan med saltet till ett hårt skum och vänd sedan ned i fisksmeten.
5. Forma till bollar små bollar och rulla i ströbröd. Låt stå kallt i minst en timme men ta ut en stund ur kylskåpet innan friteringen.
6. Hetta upp oljan till 180 grader i en djup tjockbottnad gryta och fritera bollarna några i taget tills de blivit gyllene (cirka 4 minuter). Låt rinna av och servera med hemslagen majonnäs som du smaksatt med citron eller ramslök.
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.
En modern twist på adventsminglet - servera omåttligt populära pinsa med olika toppings.
Finns det något godare att servera som mingelmat? Här är ett grundrecept på pinsa-degen.