Cava Blanc de Noirs Organic 1+1=3 Reserva Familia
119 kr
Elegant och ekologisk Cava från prisad vinproducent!
Ljuvliga tapas som passar perfekt att servera till ett glas vitt vin med frisk syra. Vi doppar dessa torskbollar i citronmajonnäs och njuter!
ca 500 g torsk (färsk eller fryst)
1 msk citronsaft
1 krm salt
2 kokta potatisar
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1 näve färsk persilja
1 msk citronsaft
(färsk chili efter smak)
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
2 dl ströbröd el panko
olja att fritera i
Tillbehör
Citromajonnäs/
Ramslöksmajonnäs
1. Tina fisken om du använder fryst.
2. Skala och koka potatisarna i saltat vatten. Låt svalna och pressa sedan potatisen.
3. Sjud den tinade fisken i 3 dl vatten, salt och en skvätt citronsaft tills torsken är klar. Låt rinna av.
4. Hacka lök, vitlök, chili och persilja. Finhacka fisken. Blanda fisk, potatis, lök, vitlök, persilja, citron, (chili) och äggula (spara äggvitan). Strö över mjölet och blanda ner i smeten. Vispa äggvitan med saltet till ett hårt skum och vänd sedan ned i fisksmeten.
5. Forma till bollar små bollar och rulla i ströbröd. Låt stå kallt i minst en timme men ta ut en stund ur kylskåpet innan friteringen.
6. Hetta upp oljan till 180 grader i en djup tjockbottnad gryta och fritera bollarna några i taget tills de blivit gyllene (cirka 4 minuter). Låt rinna av och servera med hemslagen majonnäs som du smaksatt med citron eller ramslök.
119 kr
Elegant och ekologisk Cava från prisad vinproducent!
Ett spännande recept som gör att det doftar av jul i hela hemmet
Ett riktigt gott och elegant helgrecept med smöriga, örtiga smaker, gaffelmosad örtpotatis och syrlig fänkål.