Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Ljuvliga tapas som passar perfekt att servera till ett glas rosé med frisk syra. Vi doppar dessa torskbollar i citronmajonnäs och njuter!
ca 500 g torsk (färsk eller fryst)
1 msk citronsaft
1 krm salt
2 kokta potatisar
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1 näve färsk persilja
1 msk citronsaft
(färsk chili efter smak)
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
2 dl ströbröd el panko
olja att fritera i
Tillbehör
Citromajonnäs/
Ramslöksmajonnäs
1. Tina fisken om du använder fryst.
2. Skala och koka potatisarna i saltat vatten. Låt svalna och pressa sedan potatisen.
3. Sjud den tinade fisken i 3 dl vatten, salt och en skvätt citronsaft tills torsken är klar. Låt rinna av.
4. Hacka lök, vitlök, chili och persilja. Finhacka fisken. Blanda fisk, potatis, lök, vitlök, persilja, citron, (chili) och äggula (spara äggvitan). Strö över mjölet och blanda ner i smeten. Vispa äggvitan med saltet till ett hårt skum och vänd sedan ned i fisksmeten.
5. Forma till bollar små bollar och rulla i ströbröd. Låt stå kallt i minst en timme men ta ut en stund ur kylskåpet innan friteringen.
6. Hetta upp oljan till 180 grader i en djup tjockbottnad gryta och fritera bollarna några i taget tills de blivit gyllene (cirka 4 minuter). Låt rinna av och servera med hemslagen majonnäs som du smaksatt med citron eller ramslök.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Ett underbart recept på grillade räkor där heta och rökiga kryddor serveras med en underbar och len aioli.
Lax med primörsallad och hemslagen hollandaisesås - en sann vårlyx som vi serverar under solens vårens härliga soldagar.