Louis Bouillot Les Lavots Grand Terroirs, 2017
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
En färsk nykokt hummer är alltid godast att äta naturell, Men köper man en fryst kokt hummer blir den godare om man gratinerar den. Perfekt att ha i frysen för en spontan och lyxig middag för två. Eller som elegant förrätt till fyra personer. Servera till ett vin med hög syra som balanserar receptets citron, och med en örtighet som kan spegla kryddningen i rätten. En elegant crémant är också toppen.
Ingredienser:
2-4 portioner
2 st kokta humrar
à 500 g
150 g smör
1 st citron
1 nypa plockad timjan
1 st äggula
Ströbröd helst panko
Salt
1. Vispa smör, citron, timjan och äggula tills det blir luftigt. Smaka av med salt.
2. Klyv humrarna på mitten och bred smöret på köttet.
3. . Lägg på ett lager ströbröd eller panko och gratinera i ugn på högsta temperatur tills smöret smält och ströbrödet är gyllenbrunt.
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
Fiskburgare från Nya Zeeland, en "Kiwi-burger" du inte vill missa!
En riktigt lyxig gryta med smak av vitlök, saffran och chili!