Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Gratinerad hummer

En färsk nykokt hummer är alltid godast att äta naturell, Men köper man en fryst kokt hummer blir den godare om man gratinerar den. Perfekt att ha i frysen för en spontan och lyxig middag för två. Eller som elegant förrätt till fyra personer. Servera till ett vin med hög syra som balanserar receptets citron, och med en örtighet som kan spegla kryddningen i rätten. En elegant crémant är också toppen.

Ingredienser

Ingredienser:
2-4 portioner
2 st kokta humrar
à 500 g
150 g smör
1 st citron
1 nypa plockad timjan
1 st äggula
Ströbröd helst panko
Salt

Gör så här

1. Vispa smör, citron, timjan och äggula tills det blir luftigt. Smaka av med salt.

2. Klyv humrarna på mitten och bred smöret på köttet.

3. . Lägg på ett lager ströbröd eller panko och gratinera i ugn på högsta temperatur tills smöret smält och ströbrödet är gyllenbrunt.

Recept: Yohan Adell, Brasserie Makalös
Foto: Tobias Fischer
Betyg
6 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER