Von Wallberg Riesling Trocken
129 kr
En Riesling med frisk syra som kan beskrivas som tidlös och ambitiös med sina toner av citrus, lime, krispiga gröna äpplen och persika.
Våren och sommaren är verkligen bufféernas tid och här matiga och goda salladen med lax och frukt slänger du lätt ihop- vi vågar lova att det blir en storfavorit på bjudningarna. I glaset väljer vi ett fruktigt och rieslingvin med fräsch syra. Vinets silkiga kropp går fint ihop med laxens munkänsla medan vinets fruktiga toner speglar salladens fruktinslag i form av melon. Vinets syra gifter sig med citronjuicen vi hittar i både sallad och majonnäs.
Receptet avser ca 12 personer på buffé vid servering av 3-4 bufférätter
Gravad lax
400 g gravad lax
50 g mandel
2 dillkvistar
Gurk- och melonsallad
300 g gurka
350 melon
150 g färsklök
60 g spenatblad
3 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
flingsalt
Dillmajonnäs
2 ½ dl majonnäs
1 tsk pressad citron
½ dl finhackad dill
1. Skiva den gravade laxen.
2. Hacka mandeln grovt och rosta den i en stekpanna på medelhög temperatur några minuter till fin färg.
3. Skala gurkan och tärna den i 1-2 centimeters stora bitar.
4. Skala och gröp ur kärnorna från melonen. Tärna sedan melonen i 1-centimeters stora bitar.
5. Ansa färsklöken och skiva den tunt.
6. Blanda samtliga ingredienser till salladen och smaka av med flingsalt.
7. Blanda ihop dillmajonnäsen.
8. Lägg upp salladen på ett fat och strö över mandeln. Toppa med laxskivorna, lite dillmajonnäs och färska dillkvistar.
129 kr
En Riesling med frisk syra som kan beskrivas som tidlös och ambitiös med sina toner av citrus, lime, krispiga gröna äpplen och persika.
Enn given del av buffén. Fräscht, gott och somrigt!
Härligt matig prosciuttosallad som serveras med ett gott vitlöksbröd och en god citrondessing. Perfekt på buffébordet.