Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Prosciutto med sallad av bakade rödbetor, kapris, vitlöksstekt bröd och parmesanost samt citron- och dragondressing

En härlig sallad av bakade rödbetor, prosciutto, kapris, vitlöksstekt bröd och parmesanost toppad med citron och dragondressing. Till den här matiga salladen väljer vi ett rödvin med en lättare kropp som går ihop med den lufttorkades skinkas struktur. Vinet har också generös frukt och en fin syra. Fruktigheten i vinet balanserar beskan vi hittar i sallad som ruccola medan vinets syra går hand i hand med salladens syrliga komponenter - kapris, citron och dijon.

175 kr
De uppskattade vinerna från Il Barone är framtagna i nära...

Ingredienser

Receptet avser ca 12 personer på buffé vid servering av 3-4 bufférätter

Bakade rödbetor
1 kg rödbetor
olivolja och salt

Vitlökstekt bröd
2 skivor vitt surdegsbröd
2 vitlöksklyftor
olivolja och flingsalt

Citron- och dragondressing
2 äggulor
2 msk pressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
½ hackad dragon
1 ½ dl rapsolja med neutral smak

Till servering;
12 skivor prosciutto
60 g ruccola
½ dl kapris (utan lag)
50 g parmesanost

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 C.

2. Skala rödbetorna och skär de i klyftor.

3. Lägg betorna i en ugnsfast form och blanda med olja och salt.

4. Ugnsbaka betorna ca 30 minuter tills de är genommjuka och låt de därefter svalna.

5. Lägg äggulor, citronjuice och dragon i en matberedare.

6. Starta mixern och tillsätt oljan sakta i en jämn stråle till en fin dressing. Smaka av med salt.

7. Krossa vitlöksklyftorna lite lätt och ta bort skalet.

8. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek bröden tillsammans med vitlöken i rikligt med olivolja till en frasig yta och krydda med lite flingsalt.

9. Låt de svalna lite och dra sedan brödet i 2-3 centimers bitar.

10. Blanda betorna med kaprisen och ruccolan och lägg upp på ett fat. Riv över parmesanosten och lägg på vitlöksbrödet. Klicka på lite dressing och lägg på skinkan.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
12 st
Tillagningstid
1 tim 15 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.