Gabriel Meffre Terra Côtes-du-Rhône Rouge
119 kr
Ett smakrikt hantverk sedan 1936 från Côtes du Rhône! Det röda vinet har en elegant smak...
En härlig sallad av bakade rödbetor, prosciutto, kapris, vitlöksstekt bröd och parmesanost toppad med citron och dragondressing. Till den här matiga salladen väljer vi ett rödvin med en lättare kropp som går ihop med den lufttorkades skinkas struktur. Vinet har också generös frukt och en fin syra. Fruktigheten i vinet balanserar beskan vi hittar i sallad som ruccola medan vinets syra går hand i hand med salladens syrliga komponenter - kapris, citron och dijon.
Receptet avser ca 12 personer på buffé vid servering av 3-4 bufférätter
Bakade rödbetor
1 kg rödbetor
olivolja och salt
Vitlökstekt bröd
2 skivor vitt surdegsbröd
2 vitlöksklyftor
olivolja och flingsalt
Citron- och dragondressing
2 äggulor
2 msk pressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
½ hackad dragon
1 ½ dl rapsolja med neutral smak
Till servering;
12 skivor prosciutto
60 g ruccola
½ dl kapris (utan lag)
50 g parmesanost
1. Värm ugnen till 200 C.
2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
3. Lägg betorna i en ugnsfast form och blanda med olja och salt.
4. Ugnsbaka betorna ca 30 minuter tills de är genommjuka och låt svalna.
5. Lägg äggulor, citronjuice och dragon i en matberedare.
6. Starta mixern och tillsätt oljan sakta i en jämn stråle till en fin dressing. Smaka av med salt.
7. Krossa vitlöksklyftorna lite lätt och ta bort skalet.
8. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek bröden tillsammans med vitlöken i rikligt med olivolja till en frasig yta och krydda med lite flingsalt.
9. Låt de svalna lite och dra sedan brödet i 2-3 centimers bitar.
10. Blanda betorna med kaprisen och ruccolan och lägg upp på ett fat. Riv över parmesanosten och lägg på vitlöksbrödet. Klicka på lite dressing och lägg på skinkan.
119 kr
Ett smakrikt hantverk sedan 1936 från Côtes du Rhône! Det röda vinet har en elegant smak...
206 kr
Il Barone Rosso är ett rött vin på bag-in-box från Italien. Druvorna bakom vinet är sangiovese...
Våren och sommaren är verkligen bufféernas tid och här matiga och goda salladen med lax och frukt slänger du lätt ihop.
Enn given del av buffén. Fräscht, gott och somrigt!