Il Barone Organic Rosé
199 kr
Il Barone Organic Rosé är ett ekologiskt rosévin på bag-in-box från Spanien. De smakrika druvorna bakom...
En sallad med härliga smaker från söt sommarfrukt och syrlig fetaost blir en självklar del av sommarens bufféer. Dom ugnsbakade tomaterna i salladen bidrar också med sötma utöver sin djupa smak. Basilikabladens pepprighet är pricken över i:et. Till denna ljuvliga bufférätt väljer vi ett rosévin med fräsch syra och generöst fruktiga toner. Vinets fruktighet möter upp salladens sötfruktiga inslag medan vinets syra matchar den syrliga osten och citronjuicen som blandats in i salladen.
Receptet avser ca 12 personer på buffé vid servering av 3-4 bufférätter
250 g cocktailtomater
250 g jordgubbar
250 g persika
75 g sockerärtor
75 g småbladig sallad
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
flingsalt
Till servering;
200 g fetaost
½ dl solroskärnor
1 kruka basilika
1. Värm ugnen till 120 C.
2. Halvera cocktailtomaterna och lägg de på en ugnsplåt med snittytan uppåt. Salta de lite lätt och ugnsbaka i 1 timme och låt de sedan svalna en liten stund.
3. Under tiden tomaterna bakas. Halvera jordgubbarna, tärna persikan och strimla sockerärtorna. Blanda sedan tomater, jordgubbar, persika och sockerärtorna med salladen, citronjuicen och olivoljan.
4. Smaka av salladen med flingsalt och lägg upp den på ett fat.
5. Smula fetaosten över salladen, strö på solroskärnorna och plocka över massor av basilikablad.
199 kr
Il Barone Organic Rosé är ett ekologiskt rosévin på bag-in-box från Spanien. De smakrika druvorna bakom...
Härligt matig prosciuttosallad som serveras med ett gott vitlöksbröd och en god citrondessing. Perfekt på buffébordet.
Våren och sommaren är verkligen bufféernas tid och här matiga och goda salladen med lax och frukt slänger du lätt ihop