Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grön ärtsoppa med räkor

Mixad soppa tillsammans och mousserande vin är en kombination skriven i stjärnorna. Vinets mousserande kropp tillsammans med den mixade soppans struktur är verkligen en fullträff. Till grön ärtsoppa med räkor och grillat bröd fyllt med färskost väljer vi ett glas vitt, som är utmärkt till ärtsoppan.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk grönsaksfond
8 dl vatten
600 g gröna ärtor (frysta)
1 dl grädde (valfri fetthalt)
1 krm mynta
200 g skalade räkor
8 skivor bröd (gärna surdegsbröd)
150 g färskost
1 röd paprika
Salt
Peppar
Oliv- eller rapsolja

Gör så här

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja på medelhög värme utan att löken får färg. Blanda i vatten och grönsaksfond. Koka ca 10 minuter.

2. Lägg i ärtorna och låt allt koka upp och sjud sedan ca 5 minuter. Mixa med en stavmixer. Tillsätt grädde och låt allt bli varmt. Smaka av med mynta, salt och peppar.

3. Bred färskost på brödskivorna, lägg en skiva paprika på ena brödet och placera en brödskiva ovanpå (lägg gärna med lite färska örter om du har det hemma). Gratinera i en smörgåsgrill eller ett våffeljärn. Dela i trekanter.


Servera soppan med räkor och varm toast. Toppa gärna med färsk timjan.

Tips!
Denna gröna ärtsoppa med räkor passar även bra att servera som förrätt på till exempel en buffé. Servera den då gärna i små glas.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
14 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Pasta alla Puttanesca
Louise Laurenius
30 min

Pasta alla Puttanesca

Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER