Moncaro Trebbiano DOC, 750 ml
89 kr
I doften finns vit persika, päron, färsk ört och stenig mineral. Smaken innehåller toner av stenfrukt, citrus, gröna äpplen och färska kryddörter. Vinet har en fin textur och en härlig, aptitretande syra.
En mustig och mättande, snabblagad vintersoppa. Passa på att laga en riktigt god grönkålssoppa nu när grönkålen är i säsong. Denna matiga soppa serveras med stekt chorizo, massa parmesan och vitlöksbröd. Ett friskt och fruktigt, torrt vitt vin från Italien passar utmärkt till.
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
80 g (ca 1 liter) strimlad färsk grönkål
8 dl kycklingbuljong
1 tsk rivet citronskal från 1 ekologisk citron
1 burk kikärtor, ca 380 g, sköljda
salt, nymald svartpeppar, 1 nypa socker
Tillbehör
200 g äkta spanska råa chorizokorvar
färskriven parmesanost
vitlöksbröd
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lökhacket lätt utan att det tar färg.
3. Häll i vinet och låt det koka ett par minuter på hög värme utan lock.
4. Tillsätt grönkålen och rör om. Låt den fräsa med ett par minuter.
5. Slå i buljongen och låt det sjuda utan lock i 10 minuter.
6. Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar en nypa socker och lite rivet citronskal.
7. Lägg i kikärtorna och hetta upp.
8. Skär korven i sneda skivor och stek den sakta på svag värme i sitt eget fett.
9. Servera soppan med korvskivor och massor av riven parmesan.
89 kr
I doften finns vit persika, päron, färsk ört och stenig mineral. Smaken innehåller toner av stenfrukt, citrus, gröna äpplen och färska kryddörter. Vinet har en fin textur och en härlig, aptitretande syra.
Smaklökarna jublar till den här favoriten där tillbehören gör rätten
En farligt god och riktigt lyxig hamburgare signerad Fredagskocken. Serveras med ett kraftfullt och fruktigt rött.