Hjärtmusslor i vitvinssås
Snabbare än blixten tillagar du dessa lyxigt goda hjärtmusslor i vitvinssås. Servera med ett gott bröd som du kan doppa i den ljuvliga såsen. I glaset väljer vi ett friskt och smakrikt vitvin med en trevlig syra och len smak som kompletterar musslornas struktur på ett angenämt vis.





Ingredienser
1 kg hjärtmusslor (går också bra med blåmusslor)
2 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
1 tsk rökt paprikapulver
3 dl vitt vin
3 dl grädde
färsk persilja
salt
nymald svartpeppar
olivolja
bröd
Gör så här
1. Skölj musslorna och plocka bort de som är öppna.
2. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stor kastrull.
3. Blanda ner rökt paprika och rör om.
4. Tillsätt vitt vin, grädde och finhackad persilja. Rör om.
5. Lägg ner musslorna.
6. Sätt på lock och koka i cirka 5 minuter eller tills alla musslor är öppnade.
7. Plocka upp musslorna och lägg i en skål. Smaka av såsen med salt och peppar.
8. Häll såsen över musslorna. Servera musslorna direkt med ett gott bröd och toppa gärna med färsk persilja.