Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Hjärtmusslor i vitvinssås

Snabbare än blixten tillagar du dessa lyxigt goda hjärtmusslor i vitvinssås. Servera med ett gott bröd som du kan doppa i den ljuvliga såsen. I glaset väljer vi ett friskt och smakrikt vitvin med en trevlig syra och len smak som kompletterar musslornas struktur på ett angenämt vis.

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

1 kg hjärtmusslor (går också bra med blåmusslor)
2 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
1 tsk rökt paprikapulver
3 dl vitt vin
3 dl grädde
färsk persilja
salt
nymald svartpeppar
olivolja
bröd

Gör så här

1. Skölj musslorna och plocka bort de som är öppna.

2. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stor kastrull.

3. Blanda ner rökt paprika och rör om.

4. Tillsätt vitt vin, grädde och finhackad persilja. Rör om.

5. Lägg ner musslorna.

6. Sätt på lock och koka i cirka 5 minuter eller tills alla musslor är öppnade.

7. Plocka upp musslorna och lägg i en skål. Smaka av såsen med salt och peppar.

8. Häll såsen över musslorna. Servera musslorna direkt med ett gott bröd och toppa gärna med färsk persilja.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER