Crazy Cat Chenin Blanc
194 kr
Crazy Cat är ett krispigt vin från Sydafrika gjort på 100% härligt mogna Chenin Blanc druvor. Resultatet är ett friskt, fruktigt och smakrikt vitt vin som bjuder på en len smak med en närvarande syra.
Snabbare än blixten tillagar du dessa lyxigt goda hjärtmusslor i vitvinssås. Servera med ett gott bröd som du kan doppa i den ljuvliga såsen. I glaset väljer vi ett friskt och smakrikt vitvin med en trevlig syra och len smak som kompletterar musslornas struktur på ett angenämt vis.
1 kg hjärtmusslor (går också bra med blåmusslor)
2 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
1 tsk rökt paprikapulver
3 dl vitt vin
3 dl grädde
färsk persilja
salt
nymald svartpeppar
olivolja
bröd
1. Skölj musslorna och plocka bort de som är öppna.
2. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stor kastrull.
3. Blanda ner rökt paprika och rör om.
4. Tillsätt vitt vin, grädde och finhackad persilja. Rör om.
5. Lägg ner musslorna.
6. Sätt på lock och koka i cirka 5 minuter eller tills alla musslor är öppnade.
7. Plocka upp musslorna och lägg i en skål. Smaka av såsen med salt och peppar.
8. Häll såsen över musslorna. Servera musslorna direkt med ett gott bröd och toppa gärna med färsk persilja.
194 kr
Crazy Cat är ett krispigt vin från Sydafrika gjort på 100% härligt mogna Chenin Blanc druvor. Resultatet är ett friskt, fruktigt och smakrikt vitt vin som bjuder på en len smak med en närvarande syra.
Ett spännande recept som gör att det doftar av jul i hela hemmet
Ett riktigt gott och elegant helgrecept med smöriga, örtiga smaker, gaffelmosad örtpotatis och syrlig fänkål.