Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Hjärtmusslor i vitvinssås

Snabbare än blixten tillagar du dessa lyxigt goda hjärtmusslor i vitvinssås. Servera med ett gott bröd som du kan doppa i den ljuvliga såsen. I glaset väljer vi ett friskt och smakrikt rosé med en trevlig syra och len smak som kompletterar musslornas struktur på ett angenämt vis.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

1 kg hjärtmusslor (går också bra med blåmusslor)
2 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
1 tsk rökt paprikapulver
3 dl vitt vin
3 dl grädde
färsk persilja
salt
nymald svartpeppar
olivolja
bröd

Gör så här

1. Skölj musslorna och plocka bort de som är öppna.

2. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stor kastrull.

3. Blanda ner rökt paprika och rör om.

4. Tillsätt vitt vin, grädde och finhackad persilja. Rör om.

5. Lägg ner musslorna.

6. Sätt på lock och koka i cirka 5 minuter eller tills alla musslor är öppnade.

7. Plocka upp musslorna och lägg i en skål. Smaka av såsen med salt och peppar.

8. Häll såsen över musslorna. Servera musslorna direkt med ett gott bröd och toppa gärna med färsk persilja.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Pasta alla Puttanesca
Louise Laurenius
30 min

Pasta alla Puttanesca

Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!

Fynda fruktigt "Best Wine in Box"
Guldvinnande Periquita White till sommarens smaker.

LÄS MER