Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Italiensk sushi

En trendig och ljuvligt god rulle med klassiska italienska smaker. Tänk burrata, prosciutto, soltorkade tomater och parmesan – rullat som sushi! Perfekt som förrätt, mingelmat eller helglyx. Servera med ett svalt glas italienskt vitt vin för en komplett smakupplevelse.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

1 förpackning prosciutto (ca 8 skivor)
1 näve färsk ruccola
1 burrata (eller 2 mindre)
6–8 strimlade soltorkade tomater
Salt och svartpeppar

Topping:
Riven parmesan
Balsamico

1. Lägg ut prosciutto omlott på ett bakplåtspapper. Du ska få en rektangel som går att rulla.

2. Lägg ett lager ruccola över hela ytan. Fördela burratan jämnt, använd sked eller händer för att bre ut den ordentligt.

3. Toppa med strimlade soltorkade tomater, riven parmesan. Krydda lätt med salt och nymalen svartpeppar.

4. Rulla ihop försiktigt från långsidan med hjälp av bakplåtspappret. Pressa ihop till en tight rulle. När den är rullad ett varv, dra bort pappret och forma klart rullen med händerna.

5. Skär rullen i 2–3 cm breda skivor med en vass kniv.

6. Lägg upp på ett fat. Toppa med mer riven parmesan och en balsamico-glaze vid servering.

Betyg
12 röster
Vad tycker du?
Tillagningstid
10 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Pasta alla Puttanesca
Louise Laurenius
30 min

Pasta alla Puttanesca

Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER