Italiensk sushi
En trendig och ljuvligt god rulle med klassiska italienska smaker. Tänk burrata, prosciutto, soltorkade tomater och parmesan – rullat som sushi! Perfekt som förrätt, mingelmat eller helglyx. Servera med ett svalt glas italienskt vitt vin för en komplett smakupplevelse.





Ingredienser
1 förpackning prosciutto (ca 8 skivor)
1 näve färsk ruccola
1 burrata (eller 2 mindre)
6–8 strimlade soltorkade tomater
Salt och svartpeppar
Topping:
Riven parmesan
Balsamico
1. Lägg ut prosciutto omlott på ett bakplåtspapper. Du ska få en rektangel som går att rulla.
2. Lägg ett lager ruccola över hela ytan. Fördela burratan jämnt, använd sked eller händer för att bre ut den ordentligt.
3. Toppa med strimlade soltorkade tomater, riven parmesan. Krydda lätt med salt och nymalen svartpeppar.
4. Rulla ihop försiktigt från långsidan med hjälp av bakplåtspappret. Pressa ihop till en tight rulle. När den är rullad ett varv, dra bort pappret och forma klart rullen med händerna.
5. Skär rullen i 2–3 cm breda skivor med en vass kniv.
6. Lägg upp på ett fat. Toppa med mer riven parmesan och en balsamico-glaze vid servering.