Château Pierre de Montignac
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
En härlig uppdaterad variant av biff och bearnaisesås. En fin bit kalventrecôte smakar alltid gott. Här serveras den med en smakrik dijon- och dragonsås och citronkokta vintergrönsaker. Passar underbart med ett rött vin.
4 skivor kalventrecôte á 200 g
olja, salt och peppar
150 g potatis
120 g vitkål
150 g morötter
1 rödlök
1 liter vatten
3 msk pressad citronjuice
100 g smör
30 g bladspenat
salt
Dijon- och dragonsås
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
50 g palsternacka
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
40 g smör
2 msk dijonsenap
2 msk hackad dragon
smör och salt
Sås
1. Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och palsternacka. Fräs grönsakshacket ett par minuter i smör, i en kastrull på medeltemperatur.
2. Tillsätt vin och koka i ca 2 minuter. Häll på buljong och grädde och låt koka i 10 minuter. Häll ner såsen i en mixer tillsammans med senap, dragon och smör, mixa till en slät och fin sås. Smaka av med salt.
Vintergrönsaker
3. Skala och skiva potatisen. Skär vitkålen i bitar om ca 2 x 2 cm. Skiva morötterna i ½ cm skivor. Skala och klyfta rödlöken.
4. Koka upp vattnet med salt, citronjuice och smör. Lägg ner grönsakerna och koka dem al dente före servering, det tar ca 5 minuter. Sila bort vattnet och blanda ner spenaten i grönsakerna.
Kalventrecôte
5. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta och peppra entrecôten och stek den sedan i olja ca 2 minuter på varje sida.
6. Servera entrecôten med vintergrönsakerna och dijon- och dragonsåsen.
164 kr
Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, ceder, kaffe och vanilj.
Elegant rätt som kräver lite förberedelse men är väl värd mödan. En underbar höstmåltid!
En hållbar wrap gjord på rester från söndagsmiddagen känns extra lyxigt en måndag eller vilken dag som helst.