Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Kalvkotlett med dijonsenap

En fransk klassisk rätt där möra kalvkotletter får smak av Dijonsenap, örter och vitlök. Servera med lite rödvinssås och ratatouille eller kokt/rostad potatis och grönsaker. Krögaren Yohan Adell som har gjort receptet säger såhär: "Detta är så franskt och sååå gott, kalvkotlett med dijonsenap." I glaset väljer vi också en fransk klassiker - Bordeaux.

Ingredienser

4 st kalvkotletter med ben
1 dl hackad bladpersilja
2 msk dijonsenap
2 st vitlöksklyftor
1 st rosmarinkvist
1 st citron
1 msk ströbröd
2 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här

1. Hacka vitlök, rosmarin och persilja smått.

2. Pressa i saften från en citron och blanda i dijonsenapen, ströbröd och drygt hälften av olivoljan till en trögflytande smet.

3. Smaka av med salt och peppar.

4. Bryn köttet tre minuter på var sida, bred på smeten och ställ in i ugn på 180°C i ca 8 min.

Recept: Yohan Adell, Brasserie Makalös
Foto: Tobias Fischer
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

bigg tagliata två tallrikar saftigt, grillat nötkött tunt uppskuret på en bädd av rucola och toppa med söt (1)
30 min

Biff tagliata

Biff tagliata - denna italienska klassiker som går i ett nafs att laga.

"Världsklass!" Missa inte på tillfälliga hyllan just nu

LÄS MER