Biff tagliata
Biff tagliata - denna italienska klassiker som går i ett nafs att laga. En perfekt rätt till ljumma sommarkvällar. Servera med ett kryddigt rött som kan framhäva både köttet och tillbehören.









Ingredienser
500 gram biff (t.ex. entrecôte eller ryggbiff)
1 msk olivolja
1-2 kvistar färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor, krossade
Salt och svartpeppar
1 citron (saften)
50 gram ruccola
Parmesanost, hyvlad
Gör så här
1. Marinera köttet med olivolja, krossade vitlöksklyftor och färsk rosmarin. Krydda med salt och peppar – snåla inte! [/
2. Grilla biffen på en utegrill eller i en grillpanna. Beroende på vilken stekgrad du vill ha på köttet så varierar du grilltiden. Grilla biffen 2-3 minuter på varje sida. Låt biffen vila en stund.
3. Skiva biffen tunt och lägg på en bädd av ruccola. Pressa på citronsaft och hyvla parmesan över köttet .
4. Servera med nybakat bröd och eventuellt en god sås efter tycke och smak.