Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Biff tagliata

Biff tagliata - denna italienska klassiker som går i ett nafs att laga. En perfekt rätt till ljumma sommarkvällar. Servera med ett kryddigt rött som kan framhäva både köttet och tillbehören.

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

500 gram biff (t.ex. entrecôte eller ryggbiff)
1 msk olivolja
1-2 kvistar färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor, krossade
Salt och svartpeppar
1 citron (saften)
50 gram ruccola
Parmesanost, hyvlad

Gör så här

1. Marinera köttet med olivolja, krossade vitlöksklyftor och färsk rosmarin. Krydda med salt och peppar – snåla inte! [/

2. Grilla biffen på en utegrill eller i en grillpanna. Beroende på vilken stekgrad du vill ha på köttet så varierar du grilltiden. Grilla biffen 2-3 minuter på varje sida. Låt biffen vila en stund.

3. Skiva biffen tunt och lägg på en bädd av ruccola. Pressa på citronsaft och hyvla parmesan över köttet .

4. Servera med nybakat bröd och eventuellt en god sås efter tycke och smak.

 

Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
2 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Krämig tacopaj
1 tim

Krämig tacopaj

Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER