Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Kalvkotlett med dijonsenap

En fransk klassisk rätt där möra kalvkotletter får smak av Dijonsenap, örter och vitlök. Servera med lite rödvinssås och ratatouille eller kokt/rostad potatis och grönsaker. Krögaren Yohan Adell som har gjort receptet säger såhär: "Detta är så franskt och sååå gott, kalvkotlett med dijonsenap."

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

4 st kalvkotletter med ben
1 dl hackad bladpersilja
2 msk dijonsenap
2 st vitlöksklyftor
1 st rosmarinkvist
1 st citron
1 msk ströbröd
2 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här

1. Hacka vitlök, rosmarin och persilja smått.

2. Pressa i saften från en citron och blanda i dijonsenapen, ströbröd och drygt hälften av olivoljan till en trögflytande smet.

3. Smaka av med salt och peppar.

4. Bryn köttet tre minuter på var sida, bred på smeten och ställ in i ugn på 180°C i ca 8 min.

Recept: Yohan Adell, Brasserie Makalös
Foto: Tobias Fischer
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Krämig tacopaj
1 tim

Krämig tacopaj

Enkel, krämig och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset!

oxfile provencal
Samuel From

Oxfilé Provençale

Lyxig oxfilé provencale med vitlökssmör packad med ljuvliga örter och krispigt råstekt potatis.

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER