Kalvkotlett med dijonsenap
En fransk klassisk rätt där möra kalvkotletter får smak av Dijonsenap, örter och vitlök. Servera med lite rödvinssås och ratatouille eller kokt/rostad potatis och grönsaker. Krögaren Yohan Adell som har gjort receptet säger såhär: "Detta är så franskt och sååå gott, kalvkotlett med dijonsenap. Här väljer jag helst ett mustigt rött vin gärna med extra ekfatskaraktär."
Ingredienser
4 st kalvkotletter med ben
1 dl hackad bladpersilja
2 msk dijonsenap
2 st vitlöksklyftor
1 st rosmarinkvist
1 st citron
1 msk ströbröd
2 msk olivolja
Salt och peppar
Gör så här
1. Hacka vitlök, rosmarin och persilja smått.
2. Pressa i saften från en citron och blanda i dijonsenapen, ströbröd och drygt hälften av olivoljan till en trögflytande smet.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Bryn köttet tre minuter på var sida, bred på smeten och ställ in i ugn på 180°C i ca 8 min.