Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Kebab med tillbehör

Kebab är enkelt och otroligt gott att göra hemma - allt som krävs är lite planering. Gör köttet dagen före, låt vila över natten och skiva och stek köttet precis innan servering. I den här varianten av kebab serveras kebabköttet med stekta tomater, picklad rödlök, bladpersilja och spenat men det går självklart lika bra med råa tomater och lök samt strimlad isbergssallad. Vinvalet blir ett fruktigt och riktigt smakrikt rödvin. En smakrik rätt kräver ett smakrikt vin och fruktigheten i vinet balanserar kebabens alla ingredienser och smakrikedom.

Vintips till receptet
79 kr

Ingredienser

Kebabkött
3 timmar tillagning + vila över natten
500 g blandfärs
500 g nötfärs
1 ägg
1 msk mald spiskummin
1 msk mald koriander
1 msk vitlökspulver
2 tsk salt och 1 tsk nymald svartpeppar
rapsolja till stekning

Dessutom
ungsfolie

Vit kebabsås
2 dl matyoghurt
1 dl majonnäs, gärna av amerikansk sort
1 vitlöksklyfta
salt och nymald svartpeppar

Till servering
200 g körsbärstomater, halverade
2 dl grovt riven bladpersilja
2 dl babyspenat
2 dl picklad rödlök
ajvar relish
4 libabröd

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 100°C.

2. Blanda båda färssorterna med ägget, kryddorna, salt och peppar.

3. Forma två rullar, ca 6 cm i diameter och lägg dem var för sig mitt på dubbla folieark. Klipp till så det är ca 5 cm kvar av folien på båda sidor.

4. Rulla ihop till två tajta rullar och förslut ändarna.

5. Lägg dem på ugnsgallret med en plåt under om det rinner ut vätska.

6. Låt dem bakas ca 2 1/2 timme. Tryck lätt på rullarna, det ska kännas stumma, då är de klara.

7. Ta ut dem och häll ut vätskan och låt rullarna ligga i folien ca 30 minuter för att svalna av.

8. Ställ in i kyl över natten.

9. Rör ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.

10. Stek körsbärstomaterna i lite olja med snittsidan ner. Vänd och salt och peppra lätt.

11. Ta ut köttet och torka av eventuell vätska eller fett.

12. Skär det i mycket tunna skivor på längden och stek dem i lite olja någon minut. Håll varmt under folie.

13. Bred ut lite vit sås på libabröden. Lägg på bladpersilja och spenat, generöst med kebab-kött, tomater, picklad lök, ajvar samt mer av såsen om du vill.

14. Vik upp ena halvan över brödet och lägg sidorna omlott så du får en rulle. Svep in i smörpapper eller folie.

Recept: Liselotte Forslin 
Betyg
8 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
3 tim 45 min

Vintips till receptet

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler recept

lammkebab

Lammkebab

Laga lammkebab hemma. Lättlagat och framförallt jättegott.

recept seekh kebab roll

Seekh kebab roll

Dessa kebabspett finns på nästan alla indiska restauranger & går utmärkt att laga hemma!

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.