Fat Bastard Syrah
99 kr
Vinet och dess speciella namn kom till av en slump då vinmakarna experimenterade i vineriet och...
Smakrik lammkebab som är enkel att göra. Underbart god med len yoghurtsås och fräscha grönsaker. Det här är 4 rejäla portioner som lätt kan delas på hälften om man är lite mindre i maten. Till lammspetten passar ett fruktigt rött vin där frukten balanserar kryddigheten i köttet och vinets struktur gifter sig fint med det lite feta lammköttet.
Kebabköttet
500 g lammfärs
½ dl ströbröd
½ tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
2 kvistar mynta
Olivolja att steka i
Yoghurtsås
1 ½ dl turkisk yoghurt
½ vitlöksklyfta
½ tsk salt
Fyllning
2 mogna avokados
1 citron
½ rödlök
8 blad romansallad
2-3 kvistar mynta
4 orientaliska tunnbröd
Kebabköttet
1. Blanda ströbröd och kryddor.
2. Tillsätt mjölk och låt svälla tills mjölken sugits upp helt, ca 5 minuter.
3. Skala och hacka vitlök och plocka av myntabladen och hacka dem.
4. Blanda i vitlök mynta och lammfärs i ströbrödet. Överarbeta inte färsen låt den bara gå ihop sig med övriga ingredienser.
5. Forma 8 avlånga kebaber och stek runt om i olivolja. Ta kebabköttet från plattan en liten stund innan de är helt genomstekta.
Yoghurtsås
6. Skala och riv ner vitlöken i yoghurten och smaka av med salt.
Fyllning
7. Skala, kärna ur och skiva avokado och pressa citron över.
8. Skala och skiva rödlöken tunt.
9. Plocka av och skölj sallad och myntablad.
10. Lägg sallad, mynta och avokado på orientbröd och lägg på kebabköttet. Strö över rödlök och klicka på yoghurtsås.
11. Rulla ihop brödet och servera.
99 kr
Vinet och dess speciella namn kom till av en slump då vinmakarna experimenterade i vineriet och...
Tre olika spett! Servera med dina egna favorittillbehör, kanske marinerade grönsaker, en bulgursallad, len yoghurtsås eller bara en stor sallad och pitabröd?
Doften av en härlig kebab är nästan lika god som den faktiska smaken. Denna kebab är som sig bör generös på goda, exotiska smaker av persilja, yoghurtsås och libabröd!